Jeg har lest flere bøker av Gabriel García Márquez tidligere, blant annet 100 års ensomhet. Jeg likte den og jeg forstod godt at han er Nobelprisvinner i litteratur. Men min veldige entusiasme for ham kom ikke før nå, etter å ha lest Kjærlighet i koleraens tid. Å, den er bare helt fantastisk, det må være en av de beste bøkene jeg noensinne har lest og jeg kommer til å lese den på nytt og på nytt, det bare vet jeg! Jeg er kjempeglad for at denne boka lå fremme på biblioteket den ene dagen og at jeg, selv om jeg hadde en masse andre bøker under armen som jeg skulle låne, tenkte Er ikke dette en sånn must-read-bok? Jeg får vel bare ta med denne også da, selv om jeg egentlig ikke har lyst til å lese den, men jeg må vel. Tenk om jeg ikke hadde tatt den med meg? Da hadde jeg ikke fått vite at jeg elsker denne boka. Så synd det hadde vært!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Enig med deg....denne boken bærer man liksom med seg, alltid...en utrolig stemning i den. Leste den føste gang den kom på norsk jeg. Og i kveld på NRK2 går filmen. Tror jeg har sett den også, og så vidt jeg husker var den bra...men alltid viktig å ha lest boken først, uansett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal begynne på denne nå, fant den på salg på mitt lokale biblioteket til kr 5,-. Etter omtalene her forstår jeg at jeg har noe å glede meg til...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg lest denne igjen, og den er om mulig enda bedere! Kanskje jeg er forskjellig også fra sist jeg leste den. Det var en fantastisk leseopplevelse, etter min mening Marques beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fullstendig einig med deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Denne står på ønskelista mi, takk for du minte meg på det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "Hundre års ensomhet"? Den synes jeg er enda bedre - men "Kjærlighet..." har også den mangfoldigheten (vet ikke hvordan jeg ellers skal beskrive det) som preger Garcia Márquez' beste bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har lest 100 års ensomhet. Leste den en god stund før Kjærlighet i koleraens tid, men jeg likte sistnevnte bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke lest alt av Márquez, og ikke kommer jeg til å gjøre det heller. I utgangspunktet er jeg nok litt snever i utvalg av bøker, det blir mest bøker fra Europa og USA, men Kjærlighet i koleraens tid har jeg lest og jeg er helt enig: Det er en fantastisk bok! Den har en sikker plass på min topp 25 liste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endeleg eit menneske som er einig med meg om denne bokas plass i forfattarskapen hans! Eg har sett filmatiseringa òg, dømd nord og ned av mange, men å sitje i Granada og sjå ein film som for meg formidla stemninga i boka, var stort, uansett!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg turte faktisk aldri å se filmen. Hvilket egentlig er ganske rart, fordi jeg som filmviter sjelden har pleier å la være å se filmatiseringer av bøker. I de fleste tilfeller har jeg heller ikke problemer med filmversjoner (selv om jeg, når sant skal sies, har sett min del av elendige adapsjoner også). Men med denne boka følte jeg at det handlet mer om stemninger framfor konkret handling, og jeg visste ikke helt hvordan det skulle la seg overføre til film. Film er i hovedsak et handlingsbasert medium, og en filmskaper må være sabla god for å få til skikkelige "stemningsfilmer". Det var jeg redd for at de ikke klarte med denne, og derfor lot jeg det være.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sikkert klokt val. Men for meg var stemninga og gjensynet med det som vart framstilt som Colombia (var der i 1987) viktig. Så det vart ei god oppleving å sjå filmem. Profesjonelle filmfolk bør nok styre unna, ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, filmen har jeg ikke sett. Jeg er skeptisk da, men det er jeg alltid når det gjelder filmatoseringer av bøker jeg elsker/liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsa