En bok jeg ikke glemmer. Rørte ved mange følelser hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg leste også en bok som het Solgt. Var denne en oppfølger til : Ikke uten min datter.? Det er så mange år siden men mener dette handlet om søsteren til hun som klarte å flykte.???

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei, Solgt (fortalt av Zana Muhsen) handler om noen andre.
To søstre (Zana og søsteren) som vokste opp i England, men som ble solgt til menn i Jemen, av sin egen far da de var på ferie der (Zana var bare 15 år da hun ble solgt).

Oppfølgeren til "Ikke uten min datter", heter "For barnets skyld". Min utgave er fra 1992.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fikk jeg lagt den til i biblioteket mitt (takk:-). Husker godt boka, - eller rettere sagt min egen reaksjon på boka. Også som for Norah så var dette mitt første møte med kulturkollisjonen mellom vesten og den islamske verden. At andre levde på den måten var så uvirkelig for meg og jeg var "ung og uerfaren" og klarte ikke helt å forstå at noen "fant seg i" å ha det slik (vi hadde ikke internett og ble "forskånet" for mye dengangen...). I dag er jeg eldre, - og ser at verden slett ikke er så enkel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boka tror jeg var den aller første jeg leste om denne problemstillingen (har boka som ble utgitt i 1982, og leste den samme år), som har å gjøre med kulturkollisjonen mellom vesten og den islamske verden. Den gjorde veldig inntrykk på meg også.
Siden den gang har vi fått lese og høre om mange lignende historier, - og det fortsetter fremdeles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en av de bøkene jeg husker veldig godt. Leste den for over 20 år siden, men historien festet seg. Det var første gang jeg leste en så sterk bok om kulturkonflikter og det er vel derfor boken har festet seg. Husker godt hvor trist det var, samt hvor opprørt jeg ble og selvfølgelig den lykkelige slutten :)
Har jo seinere lest mange bøker i samme sjanger og temaet er jo like aktuelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, og filmen måtte jeg selvsagt også se da den kom; den var selvfølgelig amerikanisert, men gjorde også et dypt inntrykk.
Da oppfølgeren kom ("For barnets skyld"), kastet jeg meg over den også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , den er nok en av de bøkene som også har satt seg hos meg også. Jeg så filmen , for ikke så lenge siden . Bra denne også, men boka gjode inntrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas Bokleser