Så deilig å endelig lese en bra bok! Det tok meg nøyaktig en uke å fullføre denne boka, og det er takket være et godt forfatterspråk og en spennende handling. Naser bor i Saudi-Arabia, et muslimsk land med veldig strenge lover og regler. Alle blir overvåket av religionspolitiet til en hver tid, men som vi får innblikk i, klarer noen å lure seg unna likevel. Omtrent med en gang får vi vite at sex mellom menn er mer vanlig enn man skulle tro, for mennene har ikke tilgang på kvinner. Kvinnene må skjule seg bak burkaer og har ingen rettigheter i det hele tatt. De blir sett på som skitne og urene. Da Naser en varm dag får sluppet en lapp foran seg blir ingenting som før. Han begynner å brevveksle med kvinnen, noe som selvsagt er helt forbudt. De tar store sjanser når de etterhvert får ordnet det slik at de kan treffes ansikt til ansikt. Naser ofrer mye; han må konvertere til å bli en strengt religiøs mann og han må lyve og skjule seg for vennene sine. Det er hele tiden en sitrende spenning - vil de bli oppdaget til slutt? Paret innser at de er nødt til å flykte fra landet om de noen gang skal få en mulighet til å kunne være sammen på ordentlig.

Man sitter hele tiden og lurer på når de skal bli tatt, for man vet jo at det kommer til slutt. Det er spennende å lese hvordan forholdet mellom Naser og Fiore utvikler seg, og å følge planene deres om å få være sammen. Jeg ante ikke at forholdene var så strenge i Saudi-Arabia, og jeg undres over om dette er en realistisk skildring eller om den er noe overdrevet? Jeg vet ikke. Uansett er det forjævlig. Det er mange kjærlighetsbrev i romanen, fordi dette er den eneste muligheten paret har til kommunikasjon seg i mellom. Det siste brevet gav meg tårer i øynene, det var både nydelig, trist og jævlig på samme tid.

Jeg kan absolutt anbefale Kjærlighetens konsekvenser! Den er både spennende og romantisk, og gir et innblikk i livet under et meget strengt islamsk styre. Forfatteren har et lett og ledig språk, så lesingen går som en drøm. Det er hele tiden driv i handlingen, så jeg opplevde aldri at den ble kjedelig. Etter å ha lest denne boka, tenker jeg på hvor heldig jeg er som bor i et land hvor kjærligheten mellom mennesker er en lovlig og velkommen ting! Les les les :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Helt enig med deg, men du skulle kanskje hatt "spoiler"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, jeg røper egentlig ikke mer enn det som står på baksiden av boka...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa