Val McDermid er god til å lage et levende og troverdig persongalleri, både på forbrytersiden og på lovens side. Jeg kan ikke la være å like mange av disse typene hun skildrer. At jeg også får innblikk i hva de forskjellige personene sliter med i privatlivet sitt, er et pluss, mener jeg. Tony Hill og Carol strever begge to med mange fordums traumer, men jobben som profilerer og kriminalsjef holder dem hele tida så fanget i mange aktuelle saker at de slipper hele tiden å konfrontere sine egne "spøkelser" i noen særlig grad.
Her får de en seriemorder som bruker sterk plantegift på utspekulerte måter for å få has på ofrene sine å jakte på, og i tillegg skjer en tilsynelatende terrorhandling midt oppi det hele, da en fotballtribune full av fotballfans blir sprengt i filler. Her blir det mange tråder å nøste opp i for etterforskerne. I tillegg kommer det brutale terrorpolitiet på banen og blander seg opp i etterforskningen, noe Carol liker dårlig.
Ikke den helt store thrilleren dette. Mye politiarbeid, som er møysommelig og tar mye tid. Kunne nok tenkt meg enda litt mer av boka sett fra de forskrudde forbryternes side, men alt i alt en lesverdig krim, med et plott som engasjerer.
- Og jeg føler jeg må lese flere av disse krimbøkene, for persongalleriet er en gjeng mennesker man får et forhold til, og som man gjerne vil vite hvordan det går videre med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal