En dypsindig bok fra en meget smart og usedvanlig intelligent kvinne med bemerkelsesverdige klare og kloke tanker, om hennes liv, hennes frigjøring fra islams undertrykkende, klamme grep og den tunge pliktfølelsen overfor klanen i Somalia, hennes gode forslag til løsninger på de vanskelige kulturkonfliktene som oppstår når muslimene bosetter seg i vesten, og hennes briljante betraktninger om vår samfunnsorden. Hun er en flott og modig kvinne som jeg beundrer.
Ayaan Hirsi Ali er opptatt av kvinners rettigheter. Hun er opptatt av at mange kvinner lever undertrykte liv, ikke bare i land som har dette som kultur og tradisjon, men at slike kulturer også finnes i vestlige land.

Hun opprettet i 2008 en veldedig organisjon AHA Foundation (sitat): ... som bidrar til å beskytte og forsvare kvinners rettigheter i Vesten, spesielt i USA, mot militant islam og skadelige stammeskikker. Stiftelsens mål er å gjennomføre undersøkelser, spre informasjon og drive påvirkning i saker som gjelder forbrytelser mot kvinner, inkludert nektelse av utdannelse for jenter, kjønnslemlestelse, tvangsekteskap, æresvold og begrensninger av jenters bevegelsesfrihet.
AHA Foundation søker å skape en bevissthet i Amerika om at noen av disse voldelige overgrepene mot kvinner i stigende grad blir utført i USA. Stiftelsen er også opprettet for å gi jenter og kvinner i nød informasjon og hjelp ved å lage en database med personer og institusjoner som er kvalifisert til å håndtere mishandling og overgrep.

www.theahafoundation.org

Boka anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Veldig enig. Denne boken var virkelig en tankevekker som tar opp problemer mange er redde for å snakke om, i frykt for å bli sett på som rasister. Derfor var det herlig befriende å lese denne boken, skrevet av en "på innsiden", noe som førte til at jeg kunne slappe av og virkelig ta til meg det som ble skrevet, i stedet for å være redd for at forfatteren egentlig bare led av fremmedfrykt og fordommer.

For selv om man er veldig åpen for innvandring og kulturmiksing kan man jo ikke lukke øynene for de store problemene som faktisk er her, og ikke vil gå bort med midnre noen tar tak i det og GJØR NOE. Slik som Ayaan Hirsi Ali gjør.

En bok alle bør lese! Ayaan er virkelig en imponerende, modig og klok dame.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott sagt og skrevet! :)
Jeg opplever bøkene hennes på samme måte som deg.

Alle vi som ikke har kjent eller kjenner hennes kultur på kroppen, bør lytte til hennes kloke ord med alle sanser åpne, og jeg håper også at vi klarer å gjøre noe med disse problemene før de blir altfor store. Noen vil jo si at problemene har vært altfor store altfor lenge allerede. Jeg er spesielt opptatt av måten jentene blir behandlet på i den somaliske kulturen, så vel som i en stor del av den tradisjonelle islamske verden.

"Nomade" er ei bok som sitter i hukommelsen lenge etter at den er ferdiglest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Helge-Mikal HartvedtAstrid PedersenHildeE .Marit HøvdeAnita S.AliceInsaneBeritBRisRosOgKlagingTorill RevheimKaren RamsvikLillian WhitingTheaIngunn SRufsetufsaFrank Rosendahl SlettebakkenTinePrunellaSynnøve H HoelAndreas HesselbergBjørg RistvedtAkima MontgomeryElisabeth SveeHarald KNorahHildaGrete AastorpLeseberta_23LeseaaseMartinStine SevilhaugElin FjellheimMorten JensenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDaffy EnglundHanne Kvernmo RyeJulie StensethmoiraTonesen81Eileen BørresenHanne