Burlesk og finstilt, bredmalt og inderlig detaljrik. De fleste av de beste romanene til Irving er skrevet tidlig i forfatterskapet, og Hotel New Hampshire er et prakteksempel. Det skal man ikke holde mot ham: Det er de færreste forfattere forunt å skape litteratur på dette nivået i løpet av sin karriere. Irving har gjort det gang på gang. Garps verden, Hotel New Hampshire, En bønn for Owen Meany, Siderhusreglene...det vil være en smakssak hvilken som er "best". Og det spiller da heller ingen rolle. De er alle kloke, uforglemmelige og fantastisk underholdende bøker fra et univers hvor gleden finner deg på de merkeligste vis, men hvor også sorgen er en trofast hund som aldri vil forlate din side.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Dette er også en av mine tre Irvingfavoritter, de andre er "En bønn for Owen Meany" og "Siderhusreglene" (forøvrig en meget dårlig gjengivelse av boken på film). Jeg elsket "Hotel New Hampshire" da jeg leste den første gang. Alt det vidunderlige, rare og annerledesheten var utrolig fascinerende, og fantastisk å leve seg inn i.

Etter at jeg så filmen har jeg glemt litt hvordan mine egne bilder av karakterene var, men ble ikke skuffet over filmatiseringen. Mange gode skuespillere gjorde dette til god film.

Tror jammen jeg skal ta boken fram igjen, tørke litt støv av den og lese den en gang til. Begynner å bli en del år siden sist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Siderhusreglene" var ikke mye til film, nei. Men "Garps verden" og "Hotell New Hampshire" synes jeg fungerte bra. "En bønn for Owen Meany", lett forkledd som "Simon Birch", har jeg ikke våget å se enda...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke sett filmatiseringen av "En bønn for.." Var ikke klar over at det var laget film av den før for inntil en måned siden. Tenker det hadde gått greit å se den da det er 15- 20 år siden jeg leste boken. Husker ikke så mye av innholdet bare at Owen Meany alltid snakket i store bokstaver (for å understreke den høye stemmen).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jøss ... er boka om Owen Meaney virkelig filmatisert? Når?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kom i 1998 og heter Simon Birch. Har som sagt ikke sett den og aner ikke hvordan den er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en som ikke har lest boka, er filmen veldig veldig fin. Jeg vet ikke om den blir like fin, hvis man på forhånd har lest boka, har selv ikke lest hele boka ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hjelper at det er noen år siden man har lest boka - for da har man ikke så mye hang til å sammenligne bok og film og klarer å bedømme filmen på egne premisser. Jeg har bestilt filmen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva