En fantastisk roman. Jeg vil ikke nøle å kalle denne en av de beste norske kriminalromaner jeg har lest. Damhaug balanserer elegant mellom fantasi og virkelighet - normalitet og galskap. Romanen handler om den velykkede legen Axel som hjemsøkes av sin "onde" tvilling Brede, samtidig som hans privatliv surrer seg inn i stadig nye forviklinger og problemer. Damhaug utnytter tvillingmotivet på en imponerende elegant måte. Som leser stiller vi oss snart spørmålet om Brede eksisterer eller om han er et produkt av Axels fantasi. Det hviler noe gåtefullt og uhyggelig over romanen. Kan anbefales - i tillegg til Damhaugs øvrige romaner - selv om denne er best.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Helt enig! Dette er en utrolig bra bok. Og absolutt en av de beste norske. Husker bare jeg ble litt "skuffa" over at løsningen ikke var helt som jeg trodde.. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja hvis boken har en svakhet er det vel at løsningen til slutt ble noe overdramatisert og usannsynlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa