Dette er sjuende bok om de svenske utvandrerne som ankom Minnesota i 1950. Egentlig er det første del av 4. bind. Nå har de bodd der ei stund, og Karl-Oscar må bestemme seg om han skal delta i borgerkrigen mot slavedriverne i sør. Kristina kan fortsatt ikke engelsk etter å ha bodd der i over 10 år. Kroppen hennes er preget av alle barnefødslene. Hun strever stadig med hjemlengselen, og vi møter andre som døyver lengselen med kong alkohol. Stahet og stolthet gjør at mange ikke reiste hjem igjen, selv om det kanskje ikke gikk så bra i det nye landet.

Det er nok ikke den mest spennende delen av verket, men Moberg holder seg til historiske hendelser, og belyser moralske dilemma hovedpersonene står overfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson