Den svenske undertittelen "Var han riktigt klok?" er ikkje med i den norske utgåva. Interessant - det er jo dette som Lindqvist skriv om. No vel, eg kan ikkje gå til kjeldene og kontrollere forfattaren, men for meg verkar det som om ha gir eit truverdig bilete av sjøfararen. Eller? Visste han kvar han var kommen? Tenk, fire gonger att og fram, siste gongen i lenkjer. For eit liv! Lindqvist viser oss litt av det. Og dette var opptakt til folkemordet på den andre sida av Atlantarhavet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Nå var det vel "bare" fire ganger Columbus krysset Atlanterhavet, ikke fem. En bedrift uansett. Boken var informativ og lettlest, men med noen brister som får meg til å lure på om både forfatter, konsulent og senere oversettere har sovet dypt! Side 181: Her er det snakk om en varslet SOLformørkelse. Bla om til neste side, og det er blitt en MÅNEformørkelse! På side 189 kan vi lese om hans "yngste sønn Diego". Diego var da virkelig hans ELDSTE sønn! En verre glipp finner vi på side 87, der Lindqvist forteller om den unge enken Beatrice de Bobadilla, som han forveksler med Beatrices yngre søster Eleonora. Det var Eleonora som hadde et forhold til kong Ferdinand før hun ble guvernøse på Gomera...og da begynner jeg jo å lure på hvor mye resten av boken er å stole på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var vel strengt tatt tittelen som var best med denne boka... og den ble ikke med i oversettelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener du/dere at boka ikke er å anbefale? Da er det ikke sikkert jeg gidder å ønske meg den. Kan du/dere si litt mer om hva du synest om boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den var bra nok, men langt i fra glimrende. Synes ikke den var grundig nok, samt at forfatteren alltid prøver å trekke linjene til Sverige, og det kan bli litt vel drøye spekulasjoner innimellom. Boka er lesbar, men jeg anbefaler deg å plukke den opp på biblioteket, så kan du heller ønske deg Innsirkling 2 til jul.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, men eg synest at dette med undertittelen var eit poeng. I filmen "1492" er forresten framstillinga slik at utviklinga (slaveri og folkemord) tok ei anna retning enn Columbus sjølv ville. Eg for min del får ikkje nok stoff om denne epoken, og eg les gjerne Lindqvist ein gong til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes Napoleon boka var 32 ganger bedre. Så den anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, ikkje fullt så mange, nei. Som sagt: Eg har lese biografien om Napoleon, men eg har ikkje lagt han inn enno.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han har i allefall skrevet en fabelaktig biografi om Napoleon, den er så levende beskrevet at det var en fryd å lese.
Vet det er noen her inne som har blitt begeistret for biografiene om Madame de Pompadour og Jean Bernadotte (Karl Johan)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte veldig godt både boka om Napoleon og om Madame Pompadour, og gleder meg til Karl Johan som ligger i hylla. Har alltid vært glad i historie, og jeg synes Lindqvist kombinerer biografi og historie på en veldig lesverdig måte. Han makter å sette personene inn i den store sammenhengen samtidig som han lar oss bli kjent med mennesket bak bak fasaden. Må kanskje ønske meg Columbus også nå da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, eg har lese den om Napoleon. Fin!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHanne Kvernmo RyeLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonHilde Merete Gjessing