Koste meg med hele serien. Som ungkone på gård er det mye å kjenne seg igjen i, selv 50 år etter... Elstad skriver godt og skildrer her, som i alle hennes bøker, miljøet og personer på en utmerket måte. Relasjoner mellom mennesker står sentralt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er i gang med denne serien, og jeg elsker den! Historien om Julie er så jordnær, så fengende, så vond, så lærerik (mtp den tiden hun befinner seg i), så autentisk ... Jeg skal skrive bokomtale av boka om "Julie" senere i dag. :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det gir meg gode minner. Jeg hadde forfatterens daværende ektemann som norsklærer på videregående. Siden jeg var av det ivrige og arbeidssomme slaget, fikkk jeg noen gratis ekstratimer hjemme hos dem i norsk stilskriving. Strålende god ble jeg vel aldri, men jeg fikk bedre tak på det og hevet meg fra 4 til 5. Det er først i ettertid jeg har forstått hvor heldig jeg var med mine "privatlærere".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å....nå fikk jeg virkelig lyst til å lese dem på nytt. Husker bøkene som helt fantastiske. Gleder meg til bokomtalen senere i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer Smedaassiljehusmor