Didrik Søderlind er ateist og humanist. Dette er hans reise rundt i Kristen-Norge. Denne boken er en meget god oversikt over det kristne landskapet i Norge. Les og bli oppdatert. Søderlinds åpenhet og ærlighet i møte med disse miljøene gjør at han kommer mye nærmere innpå miljøene enn han ville gjort ellers. Hans ateisme klinger med hele veien, men enda mer hans respekt for tro og troende mennesker. Et stort pluss at ironisk distanse ikke preger disse skildringene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Lettlest og informativt. Jeg synes kanskje han blir litt i overkant personlig bablende og i overkant velvillig innstilt til tider. Men ellers likte jeg denne godt, den gir et nøkternt og stort sett passe respektfullt møte med et tverrsnitt av den norske kristenheten om enn med størst fokus på minoritetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig med deg. Synes at han gir en god oversikt over kristen-Norge, med en distanse han har som humanist/ateist så det blir mer nøytralt enn hvis han hadde vært med i noen av disse meninghetene.

Jeg synes det er spennende å se hva relgion betyr for folk, og hvordan det påvirker livet deres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

EckhoffBertyHarald KRandiAPia Lise SelnesJulie StensethMorten BolstadEivind  VaksvikTheaKaren Ramsvikingar hVannflaskeBjørg Marit TinholtLeselindaMarkus SAnneWangHarald AndersenAtmanMerethe SolstadSraDevoralibrosTore OlsenKaramasov11Marit AamdalalpakkaBente NogvaHilde H  HelsethRandi Annie FramnesLama Diehl-DahlGroAnne Lise JohannessenErikVidar RingstrømMartine (@martineleser)Ingunn Øvrebømay britt FagertveitTonesen81Tine SundalPirellikriraSimen "Boktimmy" Ingemundsen