Jeg er ute og tilstår de bøkene som alle synes å like, men som jeg ikke har likt. "Beatles" er høyt på min liste over kjedelige og forutsigbare bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hver sin smak. Selv synes jeg boka er en av Saabye Christensens aller beste. Samtidig som han beskriver miljø og situasjoner som får en til å humre og delvis gapskratte, ligger det et mørke og lurer mellom linjene hele vegen. For meg handler boka først og fremst om vennskap.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg likte den godt. Klarte å leve meg inn i de tre guttenes liv og koste meg med denne. Det er en god stund siden jeg leste den og husker derfor ikke så mye av handlingen, men synes forfatteren fint klarte å få frem stemning og den tids miljø (tidskoloritt). Mange gode skildringer av det å være ung på den tiden.

Jeg er ikke vokst opp i Oslo, men hadde ingen problemer med å henge med på dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Beatles" er et lite stykke historie fra en periode i fire oslogutters liv. Det er en viktig periode i historien, for det var i den perioden vi hadde virkelig ungdomsopprør, langt hår og hippiekultur. Det er på mange måter en brytningstid. Alt som skjer av ungdomsopprør ute i verden, kommer også til Norge. Jeg tror mange som var unge på den tida vil kunne kjenne seg igjen i denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, og jeg skjønner jo det også, og var selv ung på den tiden. Likevel har jeg aldri blitt fanget inn av den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, man behøver vel ikke å ha vært fanget inn av alt som skjedde på 60-og 70-tallet, selv om man var ung på den tida. Men det er vel ikke mulig å helt ha unngått å merke eller observere alt som skjedde på den tida? Om du ikke har deltatt i noe av det som skjedde selv, så må det da være litt interessant å lese om hvordan denne brytningstida kunne oppleves for mange andre samtidige?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager hvis jeg uttrykker meg uklart. Det var boken jeg ikke ble fanget inn av, ikke tiden, som naturligvis har preget både meg og mine holdninger. Og denne viktige tidsepoken er jo også skildret av mange andre, både i bøker og på film.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det kan ha noe å gjøre med at hovedpersonene i boka, er gutter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er mulig. Og så er jeg bergenser selv om jeg har levd mitt voksne liv i Oslo. Men jeg har hørt menn hjemmehørende i Oslo si det samme, så jeg vet ikke helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vokst opp i Oslo, og kjenner igjen mye fra denne tida i denne boka. Det fantes flere forskjellige miljøer man kunne ferdes i (bl.a. avhengig av hvor man bodde i Oslo), så det kan jo være forklaringen på at enkelte ikke kjenner seg igjen i handlingen i "Beatles".
Roy Jacobsen formidler også mye gjenkjennbart i sine bøker, - da tenker jeg først og fremst på "Seierherrene" og "Vidunderbarn", hvor mye av handlingen foregår i nærheten av mine hjemtrakter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa