Akk, de bøkene som alle leser og mange snakker om har en utfordrende fremtid foran seg. Det merkes godt for oss som leser utenom sesong. Jeg følger ikke Knausgårds kamp nå; hvordan vil den stå seg når jeg, kanskje, plukker opp hans seks bind til kr 349 i 2012?

Det aner jeg ikke. Noen bøker får patina, andre bare blekner bort. "Seierherrene" har ikke fått patina. Den er på ingen måte dårlig, men jeg tror jeg ville tillagt den en annen storhet om jeg leste den som ferskvare, på tampen av en strålende anmeldelse.

En bok av Jacobsen som grep meg langt mer: "Frost". Nå ser jeg frem til "Vidunderbarn". Om noen år... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Etter min mening er "Seierherrene" en fantastisk god bok, med historisk sus og innlevelse i vår utvikling fra de harde 30-årene fram til dagens samfunn. Denne boka kan godt benyttes som et tilskudd i historieundervisninga på ungdomsskolen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Feil, du trenger da ikke å vente sååå lenge!! :) Jeg synest "Vindunderbarn" er bedre og for meg var mange ting gjenkjennelig fra min egen barndom. "Frost" er en utrolig god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei da, jeg TRENGER jo ikke vente. Men det er alltid så mange bøker i kø! Dessuten trives min indre kultursnobb best med å lese det få andre for tiden leser, for først senere å lese det alle for lengst har lest. Han er altså temmelig lettlurt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe ja sånn er det. Jeg har prøvd meg på "køsystem" men det var helt bortkasta, det ble for rigid. Plutselig får jeg lyst til å lese ei spes bok og da gidder jeg ikke å vente til det er dens tur i køen, haha det blir for dumt.

Jeg har også lest og leser bøker innimellom som ikke så mange her inne har, litt morsomt det også og da er det at jeg må prøve å skrive slik at jeg klarer å friste andre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe rigid køsystem har ikke jeg heller, snarere en laaaang ønskeliste, ispedd mye som må leses av yrkesmessige årsaker. Dermed blir det gjerne at jeg leser i utakt med den gemene hop - noe som i neste instans gjør det lettere å lure meg selv til å tro at jeg ikke er en del av den!

Her er jo folk forskjellige. Mange virker å føle seg utenfor hvis de ikke leser det som er pop i dag. Da kan de jo ikke delta i den offentlige diskurs, som vi kulturmennesker gjerne kaller boksladderen. Andre plages av å føle seg som en av sauene i den store flokken, dersom de går og plukker i stablene med Knausgård, Jacobsen eller Nesbø. Jeg er i sistnevnte kategori, og vil heller henlede andres oppmerksomhet på en skjult perle, enn å delta i skrytekoret over den siste sensasjonen (som altså sjelden tåler tidens tann).

Slik kan man tenke om seg selv, men bør reservere det forbehold at det ikke alltid stemmer med virkeligheten...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har det litt på samme måten, leser som regel ikke "snakkiser" før alle andre forlengst er ferdig med dem! Og er i den heldige situasjonen at jeg håndterer utrolig mange rare/spennende/sjeldne bøker i jobben min i Fretex-butikken i Lillehammer. Snubler over MYE interessant lesestoff der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så heldig du er!
Lurer på om jeg skal finne meg en slik jobb, jeg også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde AaLogikaLailaEmilie GeistÅsmund ÅdnøyEli Svendsen Heie HaugerudKathrineDaffy EnglundChrissieKarin  JensenKarin BergMarianne  SkageReadninggirl20svarteperJarmo LarsenVibekeKaren RamsvikVannflaskeEivind  VaksvikMonica CarlsenJulie StensethKirsten LundCathrine PedersenSten Vidar WigandAud- HelenSynnøve H HoelTonesen81ToveTore HalsaTralteIngunn ØvrebøElin FjellheimgretemorBjørn SturødAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHelena EReidun SvensliHarald KDressmyshelfBård Støre