Takk og lov at jeg fant denne flotte boka av Bjørneboe.
Du verden hvordan denne mannen kan skrive, så ærlig og rett fram. I denne boka lar han oss få et lite innblikk i de utallige artiklene han har skrevet for aviser og magasiner samt andre manuskripter.
Han tar bl. a. et oppgjør med de "lærde" herrer i rettsvesenet og andre i et avsnitt som heter " De siste dagers skinnhellige". Ikke bare sin egen rettsak skriver han om men også "skandalene" ang. Mykle og Hamsuns saker.
Han skriver også "myndighetene har alltid rett" og om urettferdigheter flere blir utsatt for og Bjørneboe forklarer alltid hvorfor han mener det. Det synest jeg er en sterk side ved disse artiklene/manuskriptene, han slenger ikke bare ut påstander og meninger han grunngir hvorfor.
Han har skrevet artikler og han navngir mange utenlandske forfattere og filosofer, og fornøyelige episoder som han selv har opplevd.
Jens Bjørneboe er en av de norske forfatterne jeg setter stor pris på, og håper det er flere der ute som setter pris på hans forfatterskap.
Kommer dere over denne boka, ikke nøl :)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Heidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly Duck