Det ser ut som du har sett poenget mitt, og eg synes du argumenterer godt for dine syn. Sjølvsagt kan folk skrive så mykje dei berre vil om vitsar, interiør i heimen og det nye brødet, men det betyr ikkje at eg treng å like det.

Personleg synes eg diskusjonar om bøker er dei mest spennande diskusjonane her inne, men desse klarer skjeldant å utvikleg seg til noko meir enn - "boka var bra" og "eg er såååå enig", og når nokon prøver å diskutere litt rundt handlinga og plottet kjem det ei rekke sure kommentarar frå sutrete brukarar, fordi det ikkje sto "spoiler".

Når det kjem til desse alternative diskusjonane synes eg at dei kan vere greie (i små mengder), men dei tek så fort opp altfor mykje av fukuset.

Det ser likevel ut som eg står aleine når det kjem til mine visjonar om eit utopisk bokelskere, der fokuset ligger på bøkene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blanda meg inne i denne tråden, men...

Nei, du står absolutt ikke alene Olav i ønsket om fokus på bøker. Dette er et forum for bokelskere, der hovedfokuset SKAL være på bøker. Dersom vi hadde klart å fått til gode diskusjoner om bøker så hadde en nok heller ikke "reagert" om det dukket opp en tråd eller to med andre tema.

Men som du selv også skriver: "diskusjoner" (i hermetegn for de fleste boktrådene her inne kaller jeg ikke diskusjoner)åpner med "denne boka likte jeg", - "denne likte jeg ikke" osv. Noe som slett ikke har noe med en diskusjon om bokas litterære kvalitet å gjøre, - den sier jo kun at leseren liker eller ikke liker boka og er totalt uinteressant for de fleste av oss. Dette er jo ikke noe grunnlag for å vekke interesse hos noen andre bokelskere!

Jeg har ivret for å "låse" diskusjonstråder, med det mener jeg at det bør være et tak på hvor mange tråder en kan opprette på en og samme bok. For å kunne finne meningsfulle diskusjoner om en bok så må en nå ofte bruke mye tid på en finne en god diskusjonstråd. Og jeg er i alle fall kommet dit hen at som oftest så gidder jeg det ikke og sjekker heller omtaler andre steder.

Synd, men sånn er det blitt for meg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Neida, du er ikke alene om å ønske bedre bok-diskusjoner! I likhet med deg synes også jeg at en del av diskusjonene blir ødelagt av sutrete innlegg om mer bruk av "spoileralert" - til alt overmål kommer dette som regel fra folk som allerede har lest aktuelle bok. Hvis folk ikke vil vite noe om en bok de ønsker å lese, kan de like godt la være å lese diskusjonstrådene og overlate diskusjonen til dem som liker disse. Man MÅ jo ikke lese diskusjoner man ikke interesserer seg for!

For øvrig kan vi vel være så pass rause at en søndag hvor det tar av med litt vitser, bør kunne tolereres. Jeg skulle ikke sagt noe dersom det gikk i vitser hele tiden, slik at formålet med disse sidene druknet fullstendig. Men vi er jo ikke der ... ;-) Jeg merker at jeg er SÅ lei av at ikke enkelte bokelskere kan få lov til å holde på i ro og mak, uten at en haug med folk skal mene en masse ting om dem som skriver! Hvis man ikke liker det man leser - kan man ikke da like godt opprette en diskusjonstråd med noe man selv liker - og håpe at noen biter på og får tråden til å blomstre?

Dette minner meg litt om den diskusjonstråden vi hadde her for en stund siden, som handlet om omvendt snobberi. Jeg synes å huske at noe av konsensusen som kom frem var at man godt kan la folk få lov til å diskutere i fred - uten at man på død og liv må komme med gruff som avsporer, ødelegger, senker nivået eller lignende. Noen tåler f.eks ikke å bli motsagt og begynner å gå løs på den som er uenig med en, og noen ytterst få kommer med patetiske utspill ala "jeg tror du hater meg, jeg!" FOR et nivå på enkelte diskusjoner! Man mister jo lysten på å delta i dette forumet enkelte ganger.

;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Amen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

NinaMaikenStig TbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva