Har akkurat lagt fra meg denne boka og lever ennå denne verden som Haakon Lie treffende har beskrevet som "for faen ingen barnehage". R.J. har tegnet et detaljert og fascinerende bilde av en av de mest helstøpte politikere vi har fostret, den tause, innadvendte, lynende intelligente skomakersønnen og taktekkeren fra Nøtterøy som med 7 års folkeskole gikk helt til topps i norsk politkk. Ikke en helt vanlig biografi for det er tydelig at bildet er tegnet av en forfatter ikke av en historiker. Han kaller da også boka en fortelling, men i mine øyne gjør det personer og miljø bare mer troverdig. Anbefales alle som er interessert i samtidshistories !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Enig, veldig god bok!

Noe av det interessante med Ap i årene etter krigen er motsetningen mellom arbeiderbevegelsens idealer om samhold og likhet, og måten partiet ble styrt på av et fåmannsvelde med uklare prosesser, med Gerhardsens klassiske "noen har oss har snakket sammen og blitt enige om at" som gjenganger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.