En vakker og trist bok men mest av alt vakker.
Og for meg sjellsettende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 14 svar.

For en fantastisk leseropplevelse jeg har hatt med denne boken. Det ble både terningkast 6 og en favorittbok, samt at den gikk rett inn på listen min over klassikere som jeg anbefaler.
Dette var først og fremst en vakker bok på grunn av språket. Tror aldri jeg har lest en roman med et slikt fargerikt og poetisk språk.
Samtidig er dette en veldig trist fortelling først og fremst om kjærlighetssorg, men den berører også temaer som fattigdom, arbeidsledighet, streik og hva det gjør med familier. Historien tar også opp dette med kvinner og abort, noe som var trist og tankevekkende og lese om.
Denne boken har satt spor som vil vare lenge og når de sporene begynner å blekne så skal jeg lese boken om igjen.
Anbefaler virkelig denne og at den må leses sakte og nytes for her er det så nydelig språk at man må ikke gå glipp av det : )

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg :). En vakker og trist bok som setter spor. En av mine favoritter. Har du lest andre bøker av Torborg Nedreaas? Jeg anbefaler Musikk fra en blå brønn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei det har jeg ikke desverre. Men det skal jeg.
Takk for anbefalingen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vel ikke lest noe av henne, som jeg husker , men begge de nevnte titlene er vakre og særegne. Tror vi hadde en tråd om vakre/ flotte titler for en stund tilbake. Begge disse kvalifiserer til å være med på den listen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes hun er en fantastisk forfatter. Hun spenner vidt fra vare barneskildringer i Musikk fra en blå brønn og Trylleglasset til krasse samfunnskritiske bøker som Av måneskinn.. og Bak skapet står øksen. Skulle ønske at hun fikk en ny renessanse :).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg må ta meg en titt på TN igjen. Husker at jeg ble foreslått "Av måneskinn..." da jeg var tenåring, men da var nok det litt vel seriøst emne for en romantisk og ganske opptatt ung dame. Nå som jeg er voksen og klar for nye utfordringer skal jeg legge henne til listen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror ikke du kommer til å bli skuffet :). Lykke til med lesinga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakker - ja vel. Jeg skal ikke motsi deg, men dette var realitetene for kvinner før loven om selvbestemt abort. Det er mange år siden jeg leste boken; den sitter fortsatt i kroppen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var ikke historien som er vakker, det er språket!!
Ja faktisk så vakkert at en kjent historie ble som ny.

Nå er jeg så gammel at jeg personlig kjenner noen som har brukt strikkepinnemetoden og jeg vet at jenter/kvinner fortsatt må gjøre slik blant annet her i Europa.
Så kunnskapen er der; men det er en ting å vite en annen ting å føle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er absolutt enig med deg.
Og betegnelsen vakker er riktig når en vond historie formidles med en sånn innlevelse, ømhet og kjærlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg helt enig i! Jeg leste denne boka for haugevis av år siden, og det må vel være minst 20 år siden TV-serien som var basert på boka gikk på NrK? Siden har jeg faktisk skaffet meg lydboka for å gjenlese den, men ikke kommet så langt enda. Dette er en av de beste bøkene som noen sinne er skrevet innenfor norsk litteratur, synes jeg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor ble Rose-Marie av hehe merkelig hvor vant man blir med bilder ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innleseren er bare helt fantastisk!!

Føler meg egentlig litt trist for at jeg ikke klarer å utrykke skriftlig hva boken gjorde med meg.
Den fikk meg f. eks til å minnes min bestemødre med større forståelse og ømhet.

Og ja jeg har lest noe lignende mange ganger. Men språket i denne boken åpnet mitt hjerte på vidt gap.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lyttet til denne for et par år siden, Gørild Mauseth er en god oppleser her, i denne intense, harde, naturalistiske skildringen - på samme tid - i all elendigheten syntes jeg det var noe melankolsk og poetisk vakkert over denne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaMonica CarlsenAntheiaKikkan HaugenBenediktemarithcHilde H HelsethOddvarG