Den ukrainske forfatteren Andrej kurkov fikk sitt internasjonale gjennombrudd med denne romanen. Ukraina etter Sovjetunionens fall drar med seg videre mentaliteten etter sovjetsamveldet. Hovedpersonen Viktor er nekrologforfatter i hovedstadsavisen og oppdager etterhvert at oppdragene hans samles inn på forhånd for å ligge klare til publisering etter at de omtalte personene på mystisk vis dør, og at nettverket av korrupsjon og mord også involverer ham selv, den intetanende forfatteren. Kjæledyret hans, pingvinen Misja, er en del av "interiøret" i romanen, men er slett ikke uvesentlig. Kurkov sier selv at pingviner er et utpreget flokkdyr, og at Misjas ensomme tilværelse som Viktors kjæledyr også gjenspeiler det forvirrede og ensomme hos ex-Sovjetterne i sine nyvunne roller som avkoblete fra det store samveldet. Annerledes bok med humor, varme og nærværende tidsånd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg leste ut denne boken i går og koste meg med den. På den ene siden kan man lese den som en helvill fabel, på den andre kan man se den som en humoristisk skildring av det ukrainske samfunnet rett etter Sovjetunionens fall.

Jeg lot meg underholde av alle de gale hendelsene, men la også godt merke til samfunnssatiren. Som det oppfattet jeg pingvinen Misja som at han gjenspeiler ensomheten og forvirringen som oppsto i Ukraina etter løsrivelsen.

Boken er lettlest, med mye varme og humor. Hovedpersonen Viktor er en noe spesiell type, men man blir glad i ham. Boken er kanskje litt sær, men er absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ønsker virkelig å lese denne her, men den er liksom ikke å få tak i noe sted. Jeg har lett gjennom bokhandlere, både i butikker og på nett, jeg har sjekka mine lokale biblioteker og har smålett litt på loppemarkeder og i bruktbutikker. Men jeg har enda ikke funnet en. Synd, for den virker så bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei Stine. Biblioteket har den! Spør på ditt lokale bibliotek, og om de ikke har den, kan de få hentet den inn fra et annet. Vi har den i Hammerfest ihvertfall, og sender den gjerne på besøk til deg, så du får lest den ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De har den ikke hos mitt bibliotek, men jeg kan spørre de om de tar den inn for meg fra et annet bibliotek. Takk for svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror dessverre den er utsolgt fra forlag her i Norge. Jeg forsøkte å google den nå, men fant den ikke i salg noe sted. Du kan jo sjekke bruktmarkedet, selv om den er ganske ny kan du være heldig. Om du ikke har noe imot å lese svensk kan du kjøpe den her. Der kan du prøvelese også, og se om språket funker for deg. Boken er bra og underholdende, så jeg ønsker deg lykke til i jakten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødKirsten LundStig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H Hoel