Dette var en merkelig leseopplevelse! Boka ble anbefalt i ett av NRK1 sine sommerkvelds-program sist sommer. Allerede i begynnelsen forstår vi at dette er et "drama" om en kvinne og to menn, et trekant-drama, altså. Etterhvert får vi tilbakeblikk, og skille i tidsepoke kommer brått og er kanskje LITT krevende. Det oppstår etterhvert et merkelig forhold mellom de to menn, den ene er kvinnens ektefelle. Historien går mye på det å tro og å love sin Gud å holde et løfte. Ingen av de tre hovedpersonene har noen klar Guds-tro. Jeg opplevde ikke denne boka som "misjonerende". Den har heller noe å gi i forhold til det å avgi et løfte, kanskje på generelt grunnlag. Boka anbefales. Det er MASSE muligheter her til å trekke ut gode sitater i boka, de kom i fleng.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er veldig enig i det du sier om handlingen. Fascinerende framstilling av den skinnsyke Bendrix og hvordan kjærlighet og hat er så tett knyttet sammen. Relasjonen mellom de tre er også veldig interessant. Språket er praktfullt; nyansert og avstemt til personer, miljø osv. Dette er solid håndverk som det står i innledningen. Jeg synes nok likevel at de religiøse funderingene tar såpass stor plass i boka at det blir litt langdygt. Det er en viktig del av tematikken, men det er en tematikk som jeg personlig ikke er så interessert i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone Sundland