Jeg går og lurer litt på om jeg skal kjøpe/lese denne boka. Så langt har jeg ikke sett en eneste bokanmeldelse på den, og det er heller ingen her på Bokelskere som har sagt noe om den. Hvis noen har lest den, kunne det være veldig interessant å høre hva dere synes!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har nettopp fått den i hus, Rose-Marie.
Kunne ikke la være å kjøpe den da jeg kom over den, og her må jeg innrømme at det var utseendet på boka som tiltalte meg. Håper jo også at innholdet er bra. (men vet ikke riktig når jeg skal få anledning til å begynne på denne tykke romanen) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp avsluttet "Fatimas hånd", og jeg mer den ikke er så verst. Den er ikke bedre enn "Havets katedral", men det skal jo mye til. Jeg ble sittende i innn to dager å lese boka. Veldig spennende:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tilbakemeldingen! Det er rett før jeg kjøper boka nå! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som foreløpig svar på "Hvilken bok gleder du deg nå til å lese": Pga lite tid til lesing den siste tiden ligger jeg etter mitt planlagte skjema, og har derfor ikke begynt på "Fatimas hånd". Leser meg nå igjennom "Arn" sin trilogi, siste bok nå. Siden du har flere bøker enn meg å lese først, er det jo mulig at jeg kan gi deg noen hint om hvordan det "barker" i vei etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil jeg sette STOR pris på! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har startet boken nå, og Hernando er utsatt fra "første side" å oppleve brutale henrettelser og slue følgesvenner. Det er allerede i gang her...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! Fortell mer etter hvert! Det er rett før jeg kjøper boka!!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg kan gi til dere som ønsker det en oppdatering etter at jeg selv snart er halvveis i boka. Som nevnt følger vi Hernando som er vitne til grusomme henrettelser og nedslakting i forbindelse med opprør og krig mellom muslimer og kristne. Menn blir henrettet på de mest tenkelige groteske måter. Jeg bare advarer, dette inneholder sterke hendelser. Enda mer groteske hendelser enn i Havets katedral. Dette er ikke en bok for ”pingler”. En beskrivelse her sier at en blir spiddet bakfra mens han står naken på alle fire. Han skriker som en gris ville gjøre. Før spydet blir boret ut i andre enden, gjennom munnen, er mannen for lengst stille og død. Mannen blir helgrillet i byen, mens barn og voksne som tilskuere, kjenner lukten bre seg over alt og setter seg inn i hus og klær. En annen mann blir for å snakke ut torturert. Torturert ved at han ved ett rep blir hengt opp i ballene til ballene sprekker og testikler og blod spruter. En mørk natt må Hernando redde ut sin mor og søster ut fra den sikre død, da de kristne slakter tusener av kvinner og barn. I mørket klarer han og redde sin mor, men ikke sin søster. Det viser seg heller å være en 13 år gammel jente, med sin lille sønn i armene. Jenta er Fatima. Hernando blir raskt betatt av Fatimas nydelige glitrende sorte øyne. I dagene, ukene og månedene som kommer i krig og elendighet, ønsker de begge hele tiden å være mere sammen, noe som viser seg og ikke bare bli lett. Dette er en bok som ikke er mindre gripende, grotesk, spennende eller mindre opplysende enn Havets katedral. Skal jeg anbefale å lese denne? Ja, i alle fall om du likte den forrige boka av Falcones, selv om dette er en helt annen historie. Han beskriver hendelser på en veldig god måte, og får meg helt med i hver linje i boka. Den gjør noe med meg. Jeg tenker selvfølgelig på alt det groteske som skjedde og som fortsatt skjer her i verden. Jeg tenker også på og setter mer pris på hvordan vi har det, og blir faktisk ”glad” inni meg. En bok som fjerner tankene fra det uvesentlige til det vesentlige, ”det å leve”. Den handler om å leve, den handler om å dø. Ja, anbefales!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var noen grusomme beskrivelser, men takk for din anbefaling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for din fyldige omtale! Middelalderen var virkelig grotesk!

I det siste har jeg lest så mange bøker som handler om fæle ting som har skjedd i virkeligheten - også opp til vår tid - og denne boka (Fatimas hånd) føyer seg sånn sett bare inn i rekken ... Jo, tror jeg bør få med meg denne også!

Jeg likte for øvrig "Havets katedral" godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis en vil få en bok med hendelser fra nærmer tid, vil jeg anbefale

Guernica av Dave Boling

Det er fra omådet Guernica i Spania under 2 vrd og referer til Picasso kjente maleri Guernica. Starten er litt treg, og mye med slekt og navn. Etterpå en fin historie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest den og er helt enig med deg! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte "Havets katedral" veldig godt og har også lurt på å prøve meg på "Fatimas Hånd". Regner med å få med meg litt historie fra Spania på 16oo-tallet, noe som jeg tror vil fenge meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du likte Havets katedral, hadde jeg gitt den et forsøk. Jeg er nok av dem som leser neste bok av en forfatter som har skrevet en bok jeg liker, uansett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsket "Havets katedral". Samtidig har jeg gjort meg mange erfaringer med at bok nr. 2 fra forfattere som har debutert med en bestselger, blir en gigantisk nedtur. Jeg håper dette ikke kommer til å gjelde "Fatimas hånd"! Men nettopp derfor tenkte jeg at det kunne være greit å høre fra noen flere hva de synes om boka. Har du lest "Fatimas hånd"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er godt i gang med Fatimas hånd, og etter drøyt 200 sider må jeg si at jeg er litt skuffet.Har ikke det over seg som Havets katedral hadde,dette blir litt for mye av bestialske hendelser og ikke så mye annet .Men som skrevet, jeg har jo lest bare en femtedel ennå,(boka er på ca tusen sider)så jeg skal lese den ut å se hva jeg mener da. Men tror jeg kommer til å bruke litt tid på denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte Havets katedral veldig godt, og var spent på denne. I går leverte jeg boka tilbake til biblioteket. Etter knapt 200 sider var jeg mere enn fornøyd... Mye vold, som andre kommenterer. Det var også fenomenalt med navn på folkegrupper, konger og krigsherrer. Hvem var hvem? Hvem hadde beseira hvem? Jeg ble lei, klarte ikke å engasjere meg så pass at jeg holdt styr på dette... Det finnes nok av bøker som engasjerer mere. I kveld begynte jeg å lese Halvbroren (LSC) for andre gang. Skal bli spennende det...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går sakte men sikkert framover.Har nå tilbakelagt ca. en tredjedel og synes nok boka har tatt seg opp litt. Men fortsatt ikke på nivå med Havets katedral.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, har nok ikke det, så jeg kan jo egentlig ikke uttale meg... Og er enig når det gjelder bok nr.2, at jeg har opplevd nedturer med disse. Men det gjelder jo ikke alltid, så jeg er evig optimist!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HeidiBjørg Marit TinholtKnutMEirin EftevandCamilla RødjeBjørg L.Dolly DuckSyntaksfeilHeidi BTone SundlandTerje MathisenMarielleAtmanJohn Glenn RobertsenTine SundalMariHarald KOdd HebækRufsetufsaKarin BergMarianne  SkageIdaTrine S. AustbøStjernekastMartine (@martineleser)VannflaskePangLeserHeidiJoannMaren Hjelle AuneMarianne MSynnøve H HoelBerit RLisbeth Kingsrud KvistensiljehusmorAnn-Kristin Vik FløtreGro Anita MyrvangSverreEydís AldaHans Eskil Vigdel