Hva mener du egentlig?

Hvis din hensikt er å forhindre det du selv oppfatter som trakassering av andre, burde du kanskje holde deg for god til å trakassere selv ... eller hur?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg påpeker kun at i dette tilfellet er det skrikende gap mellom det du preker og det du praktiserer. Det kan jo gjøre vondt å få belyst sine fordommer, (jeg har nok kjent det selv i ny og ne), men det kan nok knapt kalles trakasering.

Jeg er sikker på at hvis du lar dette kjølne litt, og tar tid til å reflektere over det, (som jeg har skjønt er noe av ankepunktet som rettes mot det å lese 5-6 bøker pr. dag, mangelen på refleksjon,) så vil du se dissonansen, og at du slett ikke har blitt utsatt for trakasering.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg mener på ingen måte å være slem og teit nå, men jeg synes at Morten har et poeng. Det snakkes så varmt om at vi (eller dere, jeg er litt usikker?) blir mer tolerante og forståelsesfulle og får en bedre evne til å se ting fra andre perspektiver fordi vi (eller dere) leser. Men jeg synes ikke alltid det gjenspeiles i diskusjonene her inne...

Vi hadde jo nettopp en diskusjon om hvorvidt de som ikke leser mye, særlig De Store Klassikerne, har et tomt liv eller ikke. Jeg synes man skal være svært forsiktig med å dømme andres liv uten at man kjenner dem, men det var det mange som var uenige i, gitt...

Og de fleste husker vel fortsatt "husmorpornodiskusjonen" der denne litteraturen av enkelte ble kalt "hjernedødt søppel" (sitert fritt etter hukommelsen)... Det er sikkert ordentlig hyggelig å høre for de som skriver eller leser den type litteratur.

Og nå dette...

En del av utsagnene her og i de andre diskusjonene minner ikke meg om verken toleranse eller forståelse. Heller en ekstrem trang til å mene om og diskutere alt opp og ned, og en smule arroganse.

Og det er mulig at jeg er overfølsom og pysete, men jeg vet i alle fall hvordan jeg ville tatt det hvis jeg leste mer enn normalt, var med i et lite klipp på NRK (var det Norge rundt?), og deretter ble diskutert på denne måten på et forum jeg var nokså kjent på. Jeg mener at man blir ikke en offentlig person som "bare må tåle" å bli diskutert etter et lite klipp som dette... Og jeg lurer på om dere andre har tenkt over det - hvordan dere ville oppfattet denne diskusjonen hvis den handlet om dere selv.

Jeg skulle i alle fall ønske det var litt mer takhøyde her inne... For skal ikke Bokelskere.no være "et vennlig og åpent møtested"...?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Det var da voldsomt som denne tråden satte følelser i sving? Enten kaster man seg i skyttergraven på den ene siden og fnyser av han som leser 5-6 bøker om dagen, eller så kaster man seg i den andre og er i harnisk over at temaet i det hele tatt diskuteres.

Det er da helt legitimt å diskutere en nyhetssak i NRK med utgangspunkt i personen det handlet om? (NRK er tross alt landets største kanal, uavhengig av hvor "lite" man mener dette klippet var, som forøvrig var slått relativt stort opp på nettsidene deres). Det betyr ikke at man trenger å hetse verken den omtalte personen eller de som har lyst til å diskutere dette ganske oppsiktsvekkende fenomenet: å lese 5-6 bøker om dagen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hadde egentlig tenkt å holde meg utenfor denne diskusjonen fra nå av, men jeg må vel svare.

Det betyr ikke at man trenger å hetse verken den omtalte personen eller de som har lyst til å diskutere dette ganske oppsiktsvekkende fenomenet: å lese 5-6 bøker om dagen.

Hvis jeg har "hetset" noen, så er det de som diskuterer Geirs lesetempo. Hadde noen laget en ny tråd med høyt lesetempo som tema og holdt ham utenfor hadde jeg aldri reagert som jeg har gjort. (Jeg ville sikkert blitt irritert da også, men...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Du fikk sagt det!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men kjære deg! Jeg har da ikke dømt noen. Jeg snakker om meg selv, mine egne valg, hvilken effekt det ville hatt på MEG hvis jeg ikke skulle gjort annet enn å lese etc. Kanskje du skulle starte med å lese hva jeg skriver! Dersom du ikke liker diskusjonen på denne tråden, kan du jo bare la være å delta. Den rausheten og toleransen du etterlyser kunne du kanskje starte med å vise litt mer av selv? Jeg er ikke helt oppdatert på alle diskusjoner her inne til enhver tid, og har heller ikke lest alle innleggene på denne tråden, men ikke forhåndsdøm alle som tør å mene noe og kanskje mener noe som er litt annerledes enn det du mener selv. Vi ønsker da ikke at dette skal være et nettsted for trakassering, gjør vi vel?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Apropos forhåndsdømming og toleranse, i innlegget ditt skriver du:

"Hvis jeg hadde lest så mange bøker, ville jeg ikke fått tid til å leve. (For øvrig: er det virkelig mulig å "leve" hvis man bruker all sin tid på å lese så mye hver dag?)."

Jeg tolker det som om du mener at en som bruker så mye tid på lesing har et ganske "dårlig" liv. Jeg synes det minner veldig mye om forhåndsdømming, og veldig lite om toleranse for at man har forskjellige prioriteringer og ønsker for hvordan et liv skal være. Derfor forstår jeg godt at flere blir provosert av det du skriver, uten at jeg vil kalle det trakassering av deg av den grunn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå begynner jeg å bli lei av hele diskusjonen her. Når ble det å stille spørsmål forbudt? I min verden er det forskjell på å stille spørsmål og å trekke konklusjoner!

Hva du velger å tolke inn i mine utsagn forteller mer om deg enn om meg. hvor tar du det fra at jeg har sagt at en som leser fem seks bøker om dagen lever et dårlig liv? Hvor har jeg sagt dette?

For øvrig må jeg få lov til å mene at å bruke hele døgnet kun på å lese, gjør at jeg ville ha stengt meg ute fra det virkelig livet mitt. Jeg har i perioder av mitt liv selv lest ekstremt mye, så for egen del vet hva jeg snakker om. Hvis det ikke er mulig å stille et slikt spørsmål uten å bli ansett som fordømmende overfor dem som velger dette for egen del, begynner dette å minne om sensur. Og hvis man ikke greier å lese at noen - denne gangen jeg - faktisk mener dette, ¨så har man et problem ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har overhodet ikke noe problem med å lese det du skriver, men det kan jo hende at den bokelskeren som leser 5-6 bøker om dagen synes innleggende dine er litt sårende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje du burde lese det jeg skriver også da? Det innlegget var ikke spesielt rettet mot deg. Og jeg forhåndsdømmer i alle fall ikke mer enn dem som antyder at de som leser mer enn dem ikke har noe liv utenom, eller at de ikke får med seg en dritt av det de leser.

Men greit. Dere skal få lov å leke i fred.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du gir en støtteerklæring til Morten som har svart meg i en tone som jeg opplever som trakasserende og som utelukkende er rettet mot mitt forrige innlegg, og samtidig svarer på mitt svar til ham, er det vanskelig å tolke deg annerledes enn at innholdet var myntet på mitt innlegg ... men jeg setter pris på din avklaring om at så ikke var meningen! ;-)

Vi må tåle at folk har ulike oppfatninger her. Og hvis vi skal være fanebærere for raushet og toleranse, må det faktisk gjelde i alle retninger. Ellers blir det meningsløst, tomt pjatt ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trodde det kom fram i innholdet i innlegget at det ikke var ment til deg. Beklager misforståelsen.

Personlig synes jeg noen av svarene her virker intolerante, og det klarer jeg ikke å vise toleranse for. Hvis det gjør meg intolerant person så er jeg vel det... Men jeg gir meg her. Vi blir ikke enige uansett. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise