Leste denne boka i forbindelse med et leseprosjekt og må ærlig innrømme at dette ikke er den beste barneboka jeg har lest. Den passer kanskje bedre for gutter, vet ikke. Selv liker jeg veldig godt bøker som Marikken, Ronja Røverdatter osv. Denne boka ble rett og slett for "grov".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Ja, man kan ikke sammenligne denne boka med Marikken og Ronja Røverdatter. Boka er bra den. Handler om barn som må ta vare på seg selv når foreldrene svikter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sier ikke at boka ikke er bra, men at den ikke slo an hos meg. Den kan fungere fint som en døråpner til vanskelige tema og Endre Lund Eriksen skriver veldig bra, men personlig var ikke dette ei bok som fallt i smak. Men ser selvsagt at mange andre liker den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hørt alle Pitbull-Terjebøkene som lydbok. Endre Lund Eriksen leser sjøl, helt fantastisk. vi har hørt dem i bilen, med både tenåringer, ni og tiåringer tilstede. Ja, jeg synes det er litt i overkant sterk kost for de minste til tider, men de forstår noe, og hører noe inn i det, og noe går dem nok litt forbi, noe må de spørre om. Jeg synes han behandler alvorlige tema på en veldig god måte, med både snart humor og dypeste alvor i skjønn forening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han behandler alvorlige tema på en god måte ja :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes serien om Pitbull-Terje er strålende og aktuell. Så sår og så morsom på samme tid. Bøkene har noe for både barn og voksne synes jeg. Jeg har stor sans for stilen til Endre Lund Eriksen, og var veldig begeistret også for En terrorist i senga selv om slutten ble en real nedtur for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok som tar opp aktuelle tema, ja, men det er nok likevell ikke ei bok som fallt i smak hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror Pitbull-Terje bøkene har en litt eldre målgruppe enn Ronja Røverdatter og Marikken, og syns den berører tema som er viktig (vennskap, gruppepress, å klare seg selv/være avhengig av voksenpersoner.)

Temaet for Ronja Røverdatter er jo noe lignende, og jeg tror Astrid Lindgren ville ha satt pris på at Endre Lund Eriksen tar barn på alvor.

Godt språk, bra historie, viktige tema som berøres. Jeg digger denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har nok helt rett i at det er en eldre målgruppe ja. Den berører veldig viktige tema. På den andre siden berører Svein Nyhus og Gro Dahle også vanskelige og viktige tema, men på en måte jeg foretrekker fremfor måten Endre Lund Eriksen har gjort det på. Målgruppa kan kanskje diskuteres her også, men nå har jeg jobbet med barn i 5-9 års alderen mest selv og vurderer kanskje fort bøker ut i fra hva jeg selv foretrekker og hvilken aldersgruppe jeg vanligvis arbeider med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sønnen min og klassen hans så filmen på skolen , og den slo ann veldig. Jeg måtte kjøpe den fordi han ville se den en gang til. Boka tittet jeg vel bare litt i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja - ei stund siden jeg leste den. Men mange barn har det sånn, så det kan være en døråpner til å ta de vanskelige samtalene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, klart det. Jeg ser selvfølgelig den delen av det. Det er helt klart en døråpner for de vanskelige temaene, men sånn helt for min egen del så ble den feil. Jeg opplevde ikke at de på min alder (da jeg var på den alderen) røykte, brydde seg om nakne damer, var kommet i puberteten og drakk øl. Mulig jeg som 19 åring allerede henger etter på hva dagens barn driver med... Trodde ikke jeg var så gammel liksom. Hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne Nygaard