Kanskje tidenes viktigste lille bok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ja, også så aktuell!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bor i Spania og ser duleser endel spansk litteratur. På spansk???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det beste er å ta den spanske litteraturen på spansk, ja, sjølv om eg ikkje alltid får med meg alt, men det er jo heller ikkje målet. Eg er for det meste sjølvlært i Cervantes' og García Lorcas språk, men har dei siste åra heva kompetansen gjennom vidareutdanning og fem studieturar à to veker til Spania og Den dominikanske republikken. I studiet har eg arbeidd ein del med borgarkrigen og overgangen til borgarleg demokrati. Es muy interesante. Og så er det ein fordel å kunne språket når ein underviser i det ... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra å kunne spansk ! Men selv om jeg bor i Spania er det vanskelig å lære så mye spansk at det er lett å lese bøker på orginalspråket. Men så er jo jeg samfunnsviter..;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går endel spøkelser gjennom Europa for tida!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje misforstår jeg hva du mener med spøkelser, mener du lefling med totalitære ideer på den ene eller andre siden? For eksempel det man rett og slett må kalle en form for ny-fascisme på den ene sida eller "romantisering" av kommunisttida på den andre? Dette er egentlig ikke et diskusjonsinnlegg, men jeg hadde bare lyst til å fortelle om en dame jeg jobber sammen med som er bosnisk muslim. Hun er 55, og er med andre ord oppdratt som "god kommunist". Hun snakker aldri om krigen på Balkan og hvorfor hun måtte flykte, men hun insisterer på at situasjonen for henne som muslim og kvinne under kommunismen var bedre enn den ville vært uten et kommunistisk styre. Hun har også en fattig, gammel mor i Bosnia som strever for tilværelsen siden velferdssystemet ligger en del tilbake for det de hadde i Jugoslavia for å si det forsiktig. Riktignok var våpenbruk et skolefag i hennes oppvekst...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Manifestet starter med "Det går et spøkelse gjennom Europa..." og henviser vel til at mange fryktet "kommunismens spøkelse". Folk med penger og makt gjør ofte det ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KMads Leonard HolvikHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita Roen