Jeg har så sinnsykt dårlig samvittighet over mine følelser og meninger om denne boka. Jeg hadde så lyst til å elske denne boka. Den er blitt skrytt opp i skyene av ALLE her inne, både språkmessig og historien. Jeg begynte å lese den og ventet på å bli tatt med storm. Men det skjedde ikke...desverre!!! Språket var dog nydelig, veldig godt skrevet...elsket den lille piken som fortalte sin historie med et lite barnesinn. Så de kapittlene i boka gikk forbi i en fei. Men de delene hvor bestefaren fortalte om sitt liv og sin fortid, følte jeg ble så tørre og kjedelige i forhold. Det gikk trott og lese de delene...de tok litt motet fra meg. Og i helhet så gjorde ikke historien(e) meg like trist og glad som jeg håpet den skulle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Det er nettopp dei svake partia som hindrar denne romanen i å bli (nesten) ein absolutt topp, ja, Elles er det lett å slutte seg til alle som har vorte bergtekne av denne absolutt gjennomførte teknikken med stadige allusjonar til eventyr og anna folkedikting. Så imponerande gjort! Eventyrmotiva blir eit kompositorisk element i boka, og det på fleire plan. Og det utan at det blir kunstig. Det blir derimot andre sider ved morfarens historie enn forholdet til Signhild. Akkurat: tørt og kjedeleg, utan liv, så fjernt frå tonen elles i boka, utanpåklistra. Rart at ikkje forlagsredaktørar kan gripe inn overfor slikt. Ekstra uheldig var det at eg tok romanen som lydbok og fekk ein del problem i rundkøyringar og slikt med å halde tråd og samanheng i denne delen av historia. trass i god lesing.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nettopp hørt den som lydbok og for en gangs skyld likt oppleseren. Var et par partier bare jeg ramlet av og mista tråden (mot for tidligere å miste interessen for ei hel bok), så i og med jeg likte boka veldig godt må disse partiene trekke den ned til en femmer... Antar det hjalp å høre den hjemme på sofaen, men den manglet likevel den karakteristiske gløden som utløser øverste karakter fra meg... Sprangene andre nevner var enkle å få med seg ut fra hvordan Janne Kokkin brukte stemmen, syns jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner at rundkjøringer kan by på problemer. Jeg hører bare lydbok mens jeg er ute og går. Jeg nøt å høre Janne Kokkin lese. For å være ærlig, så husker jeg ikke helt bestefarens historie, så da gjorde vel ikke den sånn inntrykk. Men klart en av mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest "Gulldronning, perledronning" for andre gang nu. Boka hopper endel i tid og mellom personer og det kan være litt krevende som leser. Det ble en FANTASTISK leseropplevelse å lese den på nytt, og akkurat DET anbefales på det beste. Skjelbred skriver så fantastisk innsiktsfullt om Signhild som har opplevd så grusomme ting og om morfaren hennes. Skildringen av bakgrunnshistorien til den enkelte og hvordan morfaren strever for å hjelpe Signhild ut av "Berget" er så godt og levende skildret. Takk for at vi får bli kjente med personer som Signhild og Håvard.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener jeg har kommentert denne boka tidligere. Jeg er helt uenig med deg. Det er ei stund siden jeg leste den, jeg syntes det var en utrolig sår og varm skildring, både av den lille jenta og av bestefaren. Jeg synes bestefaren er en slik varm og klok person, at det kan gi innsikt å få hans historie fra yngre dager. Disse erfaringene har nok gjort ham til den varme, kloke mannen han er. Jeg bestemte meg nylig for at DENNE boka skal jeg lese om igjen snart. Jeg tror jeg får en STOR leseropplevelse da, for nu er jeg mere forberedt på at historien skifter brått mellom 3 tidsepoker. Akkorat det streva jeg litt med da jeg leste boka første gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig bok, - flere tråder av denne boka. Jeg orker snart ikke kommentere bøker med "ørten" tråder jeg lenger. Etter min mening så får vi ikke skikkelige diskusjoner om bøker når diskusjonene spres sånn som de gjør nå. Oppfordrer alle til å sjekke trådene som ligger fra før og ikke starte nye tråder om en og samme bok.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Guri, kor enig jeg er... Når vi klikker oss inn på en bestemt bok, ser vi ofte at det er flere "diskusjoner" om denne boka på gang. Tenk om vi kunne holde oss til EN "diskusjon"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neimen da bare lar du være å kommentere da vet du, så slipper du å irritere deg mere over slik en liten fille ting som at denne boken hadde hele 4 diskusjoner om seg! Jeg for min del valgte å åpne en ny diskusjon, enda jeg var fullt klar over at 3 stykker allerede lå ute, fordi mine tanker og følelser om denne boka skilte seg helt ut fra hvordan de beskrev den i de 3 andre diskusjonene. Jeg ønsket derfor å lage en diskusjon hvor folk som kanskje ikke klarte å like den så godt som de ønsket, akkurat som meg, kunne komme å si sin mening uten at det virket malplasert i diskusjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men det er jo slike diskusjoner vi ønsker i en og samme tråd; nettopp ulike meninger og opplevelser av en og samme bok. Hvis alle er helt enige og kommer med samme argument så blir det jo ingen diskusjon. Derfor hadde mitt ønske vært at nettopp en slik kommentar som du har ad boka ble plassert i eksisterende diskusjon. Og hvis du ønsker en diskusjon/tråd for folk som mener det samme som deg; dvs ikke likte boka,- da blir det vel ingen diskusjon?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tror jeg skjønner hva du mener, Stine. Det er ikke alltid lett å lese en tråd der "alle" er helt enige om hvor fantastisk boka er, også sitter du der og mener akkurat det motsatte, opplever det stadig vekk jeg :)

For min del er det slik at diskusjonen blir mye mer interessant hvis det gis uttrykk for ulike meninger. Kanskje blir jeg da nødt til å tenke gjennom mine egne meninger en gang til, og kanskje ser jeg andre sider ved boka som jeg ikke hadde tenkt over før når noen trekker fram positive eller negative ting. Hvis jeg fortsatt er helt uenig, er det jo en glimrende anledning til å argumentere for mitt syn, og det synes jeg det generelt er stor toleranse for her inne.

Det kan være ganske frustrerende å orientere seg hvis det er mange tråder om hvert verk, så jeg er nok enig med Hilde S H. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

VibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete Rambølbrek