Kvifor hadde eg imot å lese Vesaas da eg var yngre? "Det store spelet" frå 1934 er ei fantastisk forteljing om det å vera bunden til jorda, redsla for å bli, det å ikkje kunne dra. Og korleis ein likevel blir glad i garden ein er "vigsla" til allereie ved fødsel. Stor lesing dette - Tarjei Vesaas er ikkje oppskrytt slik eg har trudd. Stolt av at han kjem frå min heim kommune.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Du skal væra på Bufast all din dag". Det er kjenningsmelodien for romanen, en skal væra på garden i Telemark fra fødsel til død, der årstider kommer og går med slit og strev.
Kjærligheten til jorda, fine barneskildringer hos en typisk bondegutt, og hans utvikling på Bufast.
Dette blir skildret på en særdeles fin og ærlig måte av Tarjei Vesaas.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi "tvangsleste" den på gymnaset, og den var nok ikke den mest fengende og aktuelle for oss byjenter ;-) Men jeg tror sannelig jeg skal prøve å få lest den om igjen, nå tror jeg nok at jeg vil ha større glede av den! Takk for at du minnet meg på den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin Lothe