Nettopp begynt på den. Allerede veldig spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Enig: Veldig spennende! Samtidig må man vel si at hele historien er litt urealistisk: Såpass mye "ureglementert" etterforskning på ett brett ble litt i overkant, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Unni Lindell sine bøker om Cato Isaksen, og denne var ikke et unntak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes Unni Lindell i denne boken bekrefter sin posisjon som en av Norges beste krimforfattere. Det er behagelig å lese en krimbok som har en original handling, et interessant persongalleri, er spennende og har et skikkelig driv uten at det føles krampaktig og tilgjort. Det er ikke så mange norske krimforfattere som klarer dette. Jeg er ikke enig med dem som mener at det er store likheter mellom Marian Dale og Lisbeth Salander. Dale er etter min mening en mye mer troverdig figur enn superkvinnen Salander. Jeg gleder meg til å lese videre om Marian Dale og Cato Isaksen i Lindells neste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte også boka godt. Kanskje ikke den beste hun har skrevet, men syntes ikke den var dårlig. Jeg liker best å høre om Cato og etterforskningen, men det er spennende å få mer innblikk i Mariann sitt liv også. Jeg er enig med deg, synes ikke Mariann og Salander kan sammenliknes. Jeg liker begge heltinnene. Men Salander er mer røff og tøff, tar ting i sine egne hender, og kan på en måte løse alt. Mariann er nok litt mer naiv. Hun framstår som en hard person, og vanskelig å knekke. Men innerst inne er hun en person som trenger omsorg og støtte. Hun tror hun kan løse det meste, og tar ting i sine egne hender, men alt i alt, så trenger hun hjelp i sakene hun skal løse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med boka, og sitter igjen med litt blandede følelser. Jeg liker Lindell sine bøker, men Sukkerdøden var litt uoriginal. Flere har nevnt likheter mellom Marian Dale og Lisbet Salander, og jeg må si meg enig i det. Merket jeg ble litt lei av å lese om hvor tøft Marian Dale hadde det - hadde hørt det før, liksom... Jeg likte at vi får følge med på "skurkene" også (den ene ihvertfall), selv om det nok var et forsøk på å lure leserne. Det skapte en ekstra uhygge-stemning. Skremmende å lese om hvordan folk kan leve et dobbeltliv i mange år; god jobb, kone og barn, og narkosmugling "på kveldene". Denne gangen hadde jeg en viss anelse om hvem som var den skyldige i det ene drapet, men jeg synes Lindell roter en del med plottet og fremdriften. En midt-på-treet-bok for meg denne gangen, men jeg ser allerede fram til neste Lindell-bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes egentlig Marians historie følger historien naturlig. Det e jo en som står nært til henne som dør. Synes derfor og og det blander seg naturlig inn i historien i og med at hun blir så personlig innvolvert. Men sammen ligning mellom Salander og Dale e æ ikke enig i. De e ganske så ulike Salander e mere tøff og hardbarka en det Marian e. Det e to ulike karakterer som står godt på Hver sin kant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også lest den, ikke den mest spennende, men med mange gode kvaliteter. Overraskende morder. Likte den jeg. Ser frem til neste Cato Isaksen bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som om jeg skulle sagt det selv!:) likte denne boka, selv om Lindell har servert bedre bøker enn dette. Det gledes til neste bok om Cato!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv ble jeg ferdig med «Sukkerdøden» for ikke så lenge siden, og må innrømme at den ikke falt helt i smak. Tidligere har jeg lest alle krimbøkene til Lindell, men denne syntes for mitt vedkommende å være den svakeste i serien. Den var slett ikke dårlig, men språket var til tider intet mer enn måtelig. Ikke minst savnet jeg overraskelsene forfatteren serverte i de tidligere bøkene.

Når det kommer til persongalleriet, må jeg si at Lindell har gjort en god jobb, men parellellene mellom Marian Dahle og Lisbeth Salander var altfor tydelige i denne boken. Dessuten synes jeg at slutten var veldig lik avslutningen til «Mørkemannen», den forrige romanen i serien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nettop lest ferdig Sukkerdøden.
Jeg er i utgangspunktet ikke noen stor fan av Lindell, men jeg har likevel lest mange av bøkene hennes. Derfor var jeg kanskje litt skeptisk i utgangspunktet da jeg startet på den. Jeg ble ikke noe spesielt begeistret for denne.
Jeg er helt enig i det du kommenterer om språket. Jeg tok meg i å stadig vekk irritere meg over det. Jeg klarer ikke å huske om jeg har reagert på språket i tidligere bøker.
Jeg forventer at anerkjente forfattere feks holder styr på det lille ordet som og klarer å la det henvise til "riktig" episode/person. Hvor er forlagenes bokvaskere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den ferdig i går kveld, og er meget fornøyd med Unni Lindells siste bok. Jeg får litt fornemmelsen av at hun er litt inspirert av Stieg Larsson med sin Marian Dahle og hennes ensomme liv og litt ureglementerte gjerninger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne i dag. Synes den var kjempespennende og vanskelig å legge fra seg. Men kunne godt handlet litt mer om Cato Isaksen også, for jeg er veldig fan av han, men for all del Kjempebra bok....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns det er bra at vi får innblikk i litt mer enn bare Cato Isaksens tanker og liv. Selv om det også kan være interessant, selvfølgelig. Særlig liker jeg krimbøker der vi får mye innblikk i forbryternes, mordernes og psykopatenes tanker, følelser og gjerninger. Hva rører seg i slike menneskers sinn før, under og etter deres handlinger? "Vanlige mennesker" som plutselig bikker over og gjør ekstreme handlinger, og hva som kan få dem til å gjøre det. Rene politiromaner er jeg som regel ikke så veldig begeistret for. Greit med litt fra den siden også, men bare politiarbeid kan i lengden bli litt for tørt og kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du liker krimbøker som gir innblikk i mordernes/psykopatenes tanker, følelser osv. kan jeg varmt anbefale Val McDermids bøker. Hun er kjempegod på netttopp dette. Hun er forfatteren bak bl.a TV-serien "Arr i sjelen" hvis du kjenner til den? Har ihvertfall lest mange av hennes bøker og er ikke blitt skuffet så langt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg skaffet meg et par pocketbøker av Val McDermid. De skal leses i løpet av vinteren. Takk for tipset! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du, jeg tror faktisk jeg har til gode å lese hennes bøker. Jeg kjenner ikke den TV-serien (har ikke tv). Takk for tipset, Bente! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også boken svært godt, og leste den ferdig i rekordfart. Vanskelig å legge fra seg. Nok en god krim fra Lindell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig bra. Vanskelig å legge fra seg. Satt i mange timer i dag for å lese den ferdig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, gleder meg allerede til den neste boka hennes... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempe bra bok :) Leste den ferdig på søndag og er strålende fornøyd!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempespanande!!! Og veldig engasjerende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åååå da må jeg vel løpe og kjøpe!!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg starter opp med denne i helga. Gleder meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God lesning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på med den nå. Vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God lesning videre. Gleder meg til neste bok fra Lindell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

AnjaHarald KEngelinfornixAnneWangLars MæhlumTorill Elisabeth RevheimTanteMamieHegeReadninggirl20Ingunn SOleritaolineJulie StensethKorianderNefertiti100MantenEster SMariesverdenBjørn Erik Strand-HanssenJan Arne NygaardLibraritas vMarit HøvdeKaren RamsvikNina SolåsHeleneAnna-PiaRufsetufsaAleksanderLene AndresenAstrid MarteEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågAlice NordliLilleviHilde VrangsagenTheaRisRosOgKlagingGro Anita MyrvangGro