Fantastisk! Siden boka ikke var så tykk leste jeg den med største gjerrighet; jeg leste sakte og tillot meg kun noen få ti-talls sider á gangen slik at den skulle vare lenge. En bok som kan leses om og om igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Og der lot jeg meg friste til å laste den ned som e-bok. Nå gjelder det bare å finne tid til å lese den og Rådyret av samme forfatter, som jeg kjøpte på e-boksalget i forbindelse med Mammut …

Takk til deg og Bjørg L for tipset :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja dette er definitivt ei bok som tåler å leses flere ganger!

Historien avdekkes gradvis, en bit her og en bisetning der, og langt fra kronologisk. Setningene er lange, og det er få avsnitt. Det er en tekst man må slite litt med i begynnelsen, men som flyter godt og medrivende når man kommer inn i rytmen og venner seg til skrivestilen. Nettopp dette at man må sette sammen mange biter i et puslespill for å kunne forstå Emerences forhistorie, gjør boka til fascinerende lesing.

Her har vi to sterke kvinner som er svært forskjellige, men som likevel er glade i hverandre. Det er tankevekkende om stolthet, maktkamp, skyld og retten til et verdig liv. Den gir også et godt bilde av hvor vanskelig det kan være å forstå hverandre, og viser hvor vanskelig det kan være å se hva som er rett og galt i en presset situasjon. Hvilket ansvar har vi når mennesker betror oss sine innerste hemmeligheter og stoler på oss?

Marta Nordheims anmeldelse er en av grunnene til at jeg fant denne boka, og jeg slutter meg til hennes lovord og håper flere gjør seg kjent med denne forfatteren som inntil nylig var helt ukjent for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol