Fabelaktig beskrivelse av Marya som person og om hennes vanskelige barn og ungdomstid. Hennes forhold til slektninger og hvordan hun forholder seg til andre mennesker.
Denne ensomme gløgge jenta som gjør det så bra på skolen, får stipend og som studerer videre.
Det er her boka etterhvert endrer seg og jeg synest nok den taper seg. Siste del av boka føler jeg at jeg får mer distanse til hovedpersonen, for resten av historien dreier seg om livet som student og når hun senere begynner å arbeide.
Jeg synest at historien mangler en slutt som binder opp første delen av boka. Den har en tam og pinglete slutt og det synest jeg er synd for som sagt var første del av boka utrolig fascinerende og bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg ble også litt skuffet over slutten, men når jeg får tenkt meg litt om, var det vel greit at historien slutta der. Distansen synes jeg er der helt fra begynnelsen - Marya gir ikke mye av seg sjøl verken som barn, ungdom eller voksen. Sterke følelser røper hun aldri. Jeg ble fascinert av denne jenta, men ble også litt forstyrret av at livsløpet hennes ble skildret så episodisk, med lange tidsintervaller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars Mæhlum