Herlig bok,nå er det bare å vente på neste.Gleder meg

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Enig i at dette var en herlig bok. Veldig godt skrevet. Imponert over en forfatter som kan skrive så godt om langrenn, at jeg kjenner lukten av snø og kulde og hører lyden av ski og staver. Mange hverdagslige, men samtidig spennende historier. Liker hvordan historiene griper inn i hverandre. Gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, man venter på neste...H.H.L antyder noe tidsperspektiv i mitt dagferske intervju med han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er absolutt enig i at boken er veldig god med et fantastisk driv og sjongleringen fra den ene familien til den andre går helt greit, men familien i Hemingland er jo helt klart "hoved"-familien som jeg håper vi skal få høre mere om i neste bok! Ja, de andre også selvfølgelig. Hvis jeg skal sette fingeren på noe som helst i denne boka, må det være at jeg synes disse 12-åringene er noe tidlig ute når det gjelder refleksjoner over de vesentlige ting i livet. For å si det slik: Jeg hadde ikke den oversikten da jeg var 12 år! Men kanskje jeg var usedvanlig sent ute på den intellektuelle siden!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er enig i at disse 12-åringene var i overkant reflekterte - jeg har fremdeles ikke sånn oversikt, og jeg har levd myyyye lengre. Jeg syns ellers det ble i overkant mange indiske ord og uttrykk, og endel episoder var i overkant forutsigbare. Men, for all del, jeg likte boka og vil lese fortsettelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gleder meg også til fortsettelsen. Boka er definitivt underholdende. Når jeg skal sette terningen kjenner jeg likevel at det er mye å utsette på boka. Jeg sitter med en følelse av at personene er konstruert for å passe i en formel. De lever ikke HELT. Jeg sitter og tenker for ofte at : ja, kanskje er noen sånn. Og alt for sjelden tenker jeg : ja, sånn er vi, sånn er jeg, sånn er livet. På pluss-siden tenker jeg imidlertid ofte: ja, slik var det på den tiden. Forrige boka jeg leste var "Jeg er Charlotte Simmonds" av Tom Wolfe. Den ga meg mye av samme følelsen, artig å lese, men konstruert og sjablonaktig.(Forunderlig forresten,at ingen av bøkene til Tom Wolfe har fått en eneste kommentar her hos bokelskerne.) Men for all del. All ære til Henrik H Langeland for det store bildet han tar på seg å skildre. Er jo et godt svar til kritikken om at norske forfattere bare skriver om de små tingene. Og Langeland er kanskje slett ikke lei seg for å minne leserne om Tom Wolfe.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig! Jeg ville ikke at denne boka skulle ta slutt. Langeland skriver utrolig godt og jeg ser frem til fortsettelsen om disse gryende ungsommene i Oslo. Boka rørte noe ved flere siden av meg. Den fikk meg til å le, den fikk meg til å gråte, den fikk meg til å tenke på mine holdninger til innvandrere, den fikk meg til å tenke på mitt forhold til mine barn og min mann. Den fikk i det heltatt fram mange, mange refleksjoner. Akkurat så vidunderlig som jeg vil en bok skal være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig enig. Denne boken er virkelig god, min beste leseopplevelse i år uten tvil. Likte veldig godt beskrivelsen av 80-tallet, Nordmarka, skisport og forholdet barn-barn og barn-voksen, selv om det er mye mørkt her også. Dessuten er språket helt nydelig, det har en letthet og en flyt som er veldig sjelden, med alle de tilsynelatende små og uvesentlige detaljene som viser seg å være så viktige likevel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig! Denne boken var min beste leseopplevelse i siste halvdel av 2010. Den slipper ikke taket, og enda sliter jeg med å finne roen med en ny bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, faktisk Verdensmestrene ble bare bedre og bedre utover...og jeg prøvde å drøye lesingen/lyttingen litt mot slutten..fordi jeg ønsket å være lengre i denne settingen. Og det skal sannelig bli fint å følge opp disse karakterene i flere bøker.

Verdensmestrene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns denne har fått litt uforståelig dårlige kritikker? Virker som om de har bestemt seg litt på forhånd, han har jo gått høgt ut selv, så kanskje han blir straffa for det? Jeg syns dette er en underholdende roman, jeg fikk lyst til å lese videre for å vite hva som skjer med personene i boka, og å være vokst opp på 80-tallet er nok ingen ulempe. Syns romanen gir et godt tidsbilde. gleder meg også til neste bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde forventninger om noe på høyde med Francis Meyer... den er en favoritt, var litt skeptisk i starten, men jeg liker den bedre og bedre, blir nesten glad i alle personene, store som små..så om den er annerledes enn Francis, tror jeg min helhetsvurdering til slutt vil ligge på høyde med den. Har kladdet litt uferdig i bloggen min om den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en ting til jeg ville si, om du vil lese mer om framveksten av oljenorge, kan du lese Eirik Wekres krimbøker, der det i alle fall i to av dem handler om at avtalene om grensene ute i havet ikke er gyldige, og at oljeformuen kan forsvinne med et knips. Ganske skummelt, egentlig ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Randi! Ja, dette ernnoe helt annet enn Francis, men det trenger jo ikke være noen ulempe. Jeg syns du hadde mange fine observasjoner i bloggen din, og vi er enige om at vi gleder oss til à lese mer! Jeg er enig i at man ikke blir like godt kjent med alle personene i boka, men det er greit. Regner med at Langeland kommer tilbake til dem i neste bok. Jeg liker bøker som dette, som får meg til bare å ville lese mer og mer, det er boka si, det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, tror vi er enige der....og når det gjelder olje-eventyret er det mye der vi ikke vet, og jeg håper det sitter folk med makt og kunnskaper nok til å kjøre dette i rett spor og med vekt på en stadig økende sikkerhet. (Hørte nylig på nyhetene at den norske "grenen" av eventyret hadde en uforholdsmessig stor andel av ulykker knyttet til seg.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Jeg har nettpp startet på denne boka, og elsker den fra førte side!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fint, jeg har ikke kommet så langt i den enda, men vi skal ha den i lesesirkelen jeg har på nett...tror jeg skal overbringe Henrik disse positive kommentarene, det vil han like...det har vært litt opp og ned med kritikkene i media....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lese den også i lesesirkelen nå :-). Så langt er vi alle veldig begeistret får du hilse og si!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan er det mulig å ha lest denne boken for to uker siden, den kom jo i går, 06.09.10? Vil gjerne vite hvordan det er mulig å få bøkene så lenge før alle andre :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jobber i bokhandel og vi får leseeksemplar eller manus :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagene har lyst til at man skal kunne anmelde bøker allerede fra dag 1 og derfor sender de ut leseeksemplarer av bøkene. Vet ikke hvorvidt Nina jobber i en bokhandel, men jeg anntar at leseeksemplar av Verdensmestrene er grunnen til hun alt har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk :-)Ble veldig nysgjerrig på hvordan det var mulig å få boken flere uker før utgivelsesdato. Jeg venter selv i spenning på denne boken, den ligger nok og venter på meg når jeg kommer hjem i ettermiddag. Gleder meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jøss har dere lest den allerede...jeg venter på den. Gleder meg (Francis Meyers lidenskap er en av mine favoritter)..spent på denne, det var litt morsomt å bli konsultert av Langeland om et rosespørsmål mens han skrev også, jeg får lete og se om rosen er kommet med...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også denne kjempegodt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor