Her er en interessant bok fra Tyrkia. Den handler om små landsbyer der det sitter rike jordeiere(beyer) og styrer med hard hånd. Klasseskillet og makten de har gjør at bøndene blir plaget og pint.
Så finnes det en levende legende, en mann som bor i fjellene som bøndene setter sin lit til når deres tilværelse blir for ille.

Yasar Kemal beskriver så intens om den hjelpeløsheten menneskene her blir utsatt for og hvilken makt andre kan har over de.
Jeg synest det var en spennende fortelling og rett og slett en god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg er akkurat ferdig med denne boka, og jeg levde meg veldig inn i bøndenes situasjon samtidig som det kom veldig godt fram hvilket tyngende ansvar det må være å være en levende legende som andre setter sin lit til.

Leste tidligere "I kjølvannet" av Per Petterson. Hovedpersonen i den boka får ei bok i gave fra sin tyrkiske nabo. Den boka heter "Magre Mehmed" og er skrevet av Yasar Kemal. Jeg blir alltid nysgjerrig når jeg finner slike litterære referanser, så jeg prøvde å finne den boka, men den er visst ikke oversatt til norsk. Men dette er jo bok nr. to i historien om Mehmed, så da fikk jeg likevel vite litt om hva den første dreier seg om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan glede deg med å opplyse at Magre Memed er oversatt til norsk. Forfatternavnet er litt forvirrende stavet Jasjar Kemal. Den boka er også vel verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så fint! Da skal jeg notere det på den lange ønskelista mi som jeg bruker når jeg snoker rundt på bruktbokhandler i nærheten B-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg las nokre bøker av Yasar Kemal for nokre år sidan. Alle var gode, men den som fengsla meg mest, var Tistlene brenner. Temaet i bøkene er det same. Det gamle feudalsystemet, der dei rike godseigarane undertrykkjer dei fattige.

Kemal fekk eit par fengselsdommar på grunn av sine avisartiklar til forsvar for dei undertrykte, også kurdarar. Bøkene gir ypparlege folkelivsskildringar. Han har vel også vore på tale til Nobelprisen.

Nå blei eg inspirert til å ta dei fram att og lese dei om igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Rolf IngemundsenEllen E. MartolFindusPiippokattaSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71