Jeg er veldig glad i Kurt Aust. for å like denne boken, kan det være lurt å ha lest hans historiske bøker om Petter Hortten. Da kommer man inn Austs historiske landskap. Jeg kjenner igjen mange elementer fra disse bøkene i "Kaos og øyeblikkets renhet". Den er mye knappere i stilen, og går ikke like dypt inn i personene som hans andre bøker. Likevel er det noe forlokkende over hans historiefortelling. Derfor var dette en helt allright leseropplevelse, men ingen toppkarakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dette var gøy! Å oppdage at Kurt Aust ikke er en tysk krimforfatter slik jeg har antatt når jeg har sett navnet i hyllene. Ikke er han dusinvare heller! Men en danske, bosatt i Norge siden 1980- tallet, mest kjent for sine historiske krimbøker med middelaldertema. Også har han skrevet denne som jeg fant for en femmer og dermed fant ut det andre jeg nå har meddelt i tilfellet det var flere uvitende enn meg:)

Og denne kortromanen er ikke en krim, men er også lagt til middelalderen. Kimber skreddersønn blir en reisende når faren dør og opplever mye langs veien. Jeg mener denne historien er godt skrevet og koste meg igjennom hele boka. Her var det driv og sammenheng i fra begynnelse til slutt, språklige perler, mystikk, historisk ramme og atmosfære som jeg opplevde som svært vellykket.

Aust får meg til å ville lese flere av hans bøker og etter å ha søkt litt på bokelskere ser jeg at flere av krimleserne har rost han allerede. Jeg gleder meg til å ta fatt på den historiske krimserien. Tror det er 5 bøker til nå. Der den siste er i salg nå og har fått god mottakelse såvidt jeg har sett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er dette et nytt forfatterbekjentskap, og boka ga absolutt mersmak. For meg virker d som om forfatteren har gjort en god research, det er en god historie og et godt variert sprāk. Lesverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva