Her er en god grunn: De 6 bøkene er på 600 sider hver, og gir dermed 3600 sider. Hvis jeg skal velge 3600 sider å lese, vil jeg sette sammen en bukett bøker som garantert ikke består av 6 ganger Knausgård.

Det kan forøvrig bli en artig diskusjon her på Bokelskere: Hvilke 3600 sider vil du lese, hvis du kan velge? Så får vi se, hvor mange som svarer 6XK.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg er ikke i tvil: 6XK.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt ærlig, Roger, selv som Knausgård-tilhenger, så er jeg ganske sikker på at jeg kunne satt sammen 3600 sider som er gode, og sikkert også bedre, enn de seks bøkene i Min kamp-serien. Men det er heller ikke poenget mitt. Man kan strengt tatt ikke vite om en bok er god eller ikke før man har lest den. Og når man først leser en god bok, er det uvesentlig hvor lang den er, egentlig er det vel slik at gode bøker burde vært lengre enn 600 sider. Dessuten så fungerer bøkene til Knausgård uavhengig av hverandre, noe ikke minst femmeren viser tydelig, der mange tråder er gjenkjennelige fra tidligere bøer, uten at det blir påtrengende eller Så for meg er det ganske enkelt, jeg leser gjerne disse bøkene, så lenge jeg trivdes veldig godt i de to første bøkene hans.

Men jeg skal ikke tvinge noen til å lese dem, og jeg tror ikke mange vil velge 6XK :) Skal jeg dytte inn en bok folk heler bør lese, korte 110 sider, så anbefaler jeg Knutar av Gunhild Øyehaugen. Hva er topp-tipset ditt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tips til korte bøker:

1984 av George Orwell Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway Very far away from anywhere else av Ursula LeGuin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa