Denne boken var den min far, André Bjerke, satte aller høyest av alle sine egne bøker, ved siden av sjakkboken "Spillet i mitt liv". Jeg syns selv dette er en fabelaktig bok. Alle som er glad i lyrikk bør lese den, da den gir leseren innsikt i diktets hemmeligheter. Han åpner døren til rommet "innenfor", for leseren. Han forklarer med eksempler hvorfor dikteren har valgt den og den rytmen, og håndplukket akkurat dét ordet der, osv. Han peker på ulike fenomener. For eksempel hvorfor en rytme passer bedre til en konkret sinnstemning/personlighet, enn en annen gjør. Et sted viser han f.eks. hvordan Ibsen i Brand og Peer Gynt bevisst bryter med rytmemønsteret med å sette inn en annen rytme, akkurat der hovedpersonen i dramaet plutselig viser en annen - og kanskje bedre -side av seg selv. I denne boken er André Bjerke en gnistrende god læremester. Om dere ikke får kjøpt den gjennom bokhandelen lenger, kan den bestilles fra meg, da jeg sitter igjen med noen eksemplarer. Mvh Vilde Bjerke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hei! Ser jo at dette er skrevet for 12 år siden, så det er kanskje for mye å håpe på at du ser dette, men om du gjør det (og fortsatt har ett (eller flere) eksemplar av boka igjen), er jeg veldig interessert i å kjøpe!

Vh
Johannes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila