En seriøs slakt:

Om denne boka får folk til å tenke litt mer optimistisk, er ingen skade skjedd. Det er dessverre altfor mange som går rundt og tror at de ikke får til det ene og det andre, og at det ikke nytter å prøve heller. Likevel tror jeg ikke denne boka er det beste valget hvis man skal anbefale en bok mot denslags tankegang.

Budskapet i boka kunne vært bedre presentert, uten så mye gjentagelser og mer saklig og konkret. Innholdet kan oppsummeres ganske kort, men forfatteren velger å pakke det inn i ti kilo høytflyvende svadaprat. For den kritiske leser er denne typen framstilling hard å svelge og sterkt avskrekkende. Boka kunne rett og slett ha vært formulert på en mer tilgjengelig måte.

Det er heller ikke strengt nødvendig å dra inn de "overnaturlige" elementene. I følge Rhonda Byrne er The Law of Attraction en eller annen slags vitenskapelig naturlov, og det blir grundig gjentatt, men likevel skinner det tydelig igjennom et sterkt preg av nyreligiøsitet eller typisk vestlig "feel good-buddhisme". Idéen om hvordan positiv tenkning og det å forvente å lykkes framfor å forvente å mislykkes o.l. kan bedre ditt liv er fullt brukbar, men den blir totalt ødelagt av en slik formidling.

De mange sitatene som florerer i boka er også med på å svekke dens troverdighet framfor å styrke den. Mange sitater er tatt fullstendig ut av kontekst og har absolutt ingenting i denne boka å gjøre. Det er tydelig at de er der for å forsøke å overbevise leseren om at mange suksessrike og intelligente mennesker gjennom tidene ville stilt seg helhjerta bak Rhonda Byrnes budskap, men dette faller fullstendig flatt når man har litt kjennskap til hvor de faktisk kommer fra. Det hele framstår da som en heller pinlig affære.

Kort sagt, en fullstendig feilaktig framgangsmåte for å hjelpe folk som vil ha noe positivt ut av livet sitt. Jeg er sikker på at det finnes mye, mye bedre bøker der ute som kan gjøre nytten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas Bokleser