Det er rart hvordan noen personer gjennom flere hundre sider griper en som de gjorde i disse to bøkene "Øst for eden" av Jon Steinbeck. Han skriver drivende godt og hans personbeskrivelser er så gjennomførte at det er en fryd.
Bøkene har så mye livsvisdom i seg og jeg ble bergtatt og reven med i disse utrolig gode bøkene.
De er faktist de beste jeg har lest til nå av Steinbeck, men jeg har flere tilgode.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg la merke til at i kapittel 31 oppsøker Adam Trask Olive Hamilton, og det står at huset deres eies av Ernest Steinbeck. Både Steibeck selv og hans far het jo John Ernst. Hans mor het Olive, og de bodde i Salinas. Litt morsomt at han skriver inn sin egen familie på denne måten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han bruker fødestedet sitt i flere av bøker sine. Han skriver så vakkert om Salinas og Salinasdalen, og om omgivelsene og naturen der, han må ha elsket disse stedene.
Artig at han satte inn familien i boka, kanskje han har gjort det i andre av sine bøker også. I allefall er det sannsynlig at han har funnet fragmenter av sin figurer i sin barndoms dal

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo flere bøker jeg leser av Steinbeck, jo mer imponert blir jeg over hans forfatterskap! Disse to bøkene gjorde et dypt inntrykk, og som du sier er det veldig gjennomførte personbeskrivelser. Særlig likte jeg bind to hvor karakterene får lov til å utvikle seg og virker mer nyanserte. Jeg forestilte meg hele tiden at den kloke tjeneren Lee var Steinbecks egen stemme.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I "Turen med Charley" kom det frem at fam Steinbeck faktisk hadde en kokk som het Lee. Akkurat nå tok jeg beslutning om å lese "Øst for Eden" om igjen. Alt for lenge siden sist. Har god tid mens jeg sitter her og venter på at tomatene skal rødme. Lee er vel immigrant, og alle overgangene, eller reisene, mellom ulike tilværelser/kulturer er generelt utrolig spennende. Gleder meg til å gjenoppfriske bekjentskapet med Lee og de andre. God tid var bare en kortvarig forestilling, men jeg rekker dette. Kanskje jeg skal se ferdig "Deadwood" også???

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå minnet du meg på at jeg har "Turen med Charley" på leselista mi. Det blir kanskje en tur på biblioteket i morgen. Denne sommeren har visst stått i Steinbecks tegn for meg :))

Er Deadwood en HBO-serie, og er den bra?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, sier man i sofaen her. Da kan du vel se den på HBO Nordic. Deadwood blir betegnet som god av folk jeg stoler på. Det jeg har sett er bra ihvertfall. Grunnen til at Deadwood kom inn i hodet mitt, er at en kinesisk immigrant er en av mange fargerike bifigurer i denne serien. Det samme er Wild Bill Hickock.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne sommeren har visst stått i Steinbecks tegn for meg :))

Så heldig/flink du er! Så langt i år har jeg lest litt i hytt og pine, og med varierende hell. Steinbecks Cannary Row har vært ett av få høydepunkter. Sterkt og velbegrunnet anbefalt av Rolf m.fl. Nå tenker jeg at Steinbeck skal være den neste forfatteren jeg fordyper meg i. Det lille jeg har lest av ham, har så absolutt falt i smak. Du, Karen og Karin inspirerer meg ytterligere. Takk til dere alle!

Dessverre har jeg få av Steinbeck i hyllene, fant heller ingen på bruktsalget her på ø'en, og må ut på jakt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ennå til gode å bli skuffet over noen Steinbeck-bok, så hvis du vil fordype deg i ham, regner jeg med du har mange fine lesestunder foran deg. I dag fikk jeg lånt "Turen med Charley" på biblioteket. Den måtte riktignok hentes fra fjernlageret, men de hadde den. Du får kanskje ty til biblioteket du også hvis du ikke finner bøkene på bruktbutikker i nærheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at Steinbeck er topp. I februar 2012 kjøpte jeg STEINBECK, JOHN:SAMLEDE VERKER. BD. 1-15 for 1214 kroner på Capris, altså under hundre kroner boka. (ISBN 9788253024172) Her er både turen med Charly, Øst for Eden, og min favoritt, Vredens Druer. Ser ut som den er utsolgt der, men det går an å sjekke andre. En rekke av enkeltbøkene i serien er uansett i handelen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg i alt! Jeg har vært dypt grepet og virkelig elsket noen av skikkelsene, særlig Lee - og Cal. Steinbeck får sagt mye om både det onde og det gode i mennesker, og om at dem som tilsynelatende er gode, kanskje ikke er så udelt gode likevel. Forholdet mellom Lee og Abra er dypt bevegende, og Lee er en av mine all-time high favoritter i bøkenes verden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja. Slik er det jeg ser for meg gjenlesing av "Øst for Eden".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste disse bøkene da jeg var liten, og elsket dem. Var kjempefascinert av Cathy, jeg hadde sjelden kommet over så kalde og kalkulrende personer i bøker før, og oppførselen hennes grep meg sterkt. Kanskje særlig også fordi hun portretteres så bra i filmversjonen fra 50-tallet, hvor hun spilles av Jo van Fleet - en virkelig stjerneprestasjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald K