Noen bøker har man lyst til å si så mye om at man aldri får startet...

Da jeg startet på denne serien var den så skummel at jeg for første gang i mitt voksne liv hadde mareritt om en bok jeg leste. Etter å ha avsluttet bok tre så satt jeg igjen med en opplevelse av fremtidsopptimisme og håp.

Jeg slet litt med alt det tekniske i bøkene, alle slagene og jeg kunne også bli lei av at det var så veldig mange paralelle historier og følge og så enormt persongalleri, selv til lang, lang romanserie å være.

Til gjenngjeld fikk jeg ikke bare gode historier, men også litt snacks for feministen i meg - så mange hovedkarakterer som er kvinner det har jeg knapt sett før i en bok av en mannlig forfatter. Det var faktisk utrolig befriende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Kult at du liker såpass "hard-sf". Det tekniske og spacefight beskrivelsene i Night's Dawn synes jeg var smaskens jeg da, men vær sin smak såklart. Det hadde ikke slått meg at det var mange kvinnelige hovedkarakterer i bøkene, kul observasjon. Jeg synes dette også var en hærlig sf murstein, det var bare et par ting som plaget meg litt. 1) "De døde som våkner". Kanskje en artig genreblanding, men det skurra litt for meg. Og 2) slutten sugde desverre, makan til feelgood slutt på et monster av en sf triologi som har vælva seg i undeads og elende. Nei, den var uventa og upassende. Men alt i alt en bra sf opplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De døde som våkner er på en måte litt den ultimate sci-fi tenker jeg - finnes det et "liv etter døden" så er jo det også ute der. Og uten det hadde vel ikke denne boka hatt noe plot i det hele tatt? Det slo meg også at temaet har vært oppe i mange av de bøkene jeg har lest i det siste: De siste bøkene i Earthsea av Le Guinn og i Pullmann sin triologi om den mørke materien. Og begge har egentlig også det samme temaet - de døde er fanget et sted og kommer seg ikke "videre".

TEmaet med besettelse ser det også ut til at jeg svømmer litt i om dagen, The Body Thief som er en del av vampyrbøkene til Rice, The Hoste av Meyer og i alle fall en novelle av Gaiman.

Slutten ble veldig "Deus ex machina" ja. Og man må vel bare kjøpe det, og for min del gikk det greit for det var ett eller annet som rørte meg og ga meg en del å tenke på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

EvaCaroJulie StensethTone NorenbergVannflaskeHarald KBookiacHeidi LChristinaBertyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunn SMarianne MBerit RPiippokattaTrygve JakobsenStine SevilhaugTine SundalTorill RevheimTanteMamieAnniken RøilAnne-Stine Ruud HusevågToveBeathe SolbergTurid Kalvatn SchøyenReadninggirl30Frode TangenHarald AndersenMettemgeLisbeth Marie UvaagPacoJoannMartineIngvild SRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeTone Maria JonassenNeraAkima Montgomery