Denne boka begynte så bra ! Jeg likte skildringene av byen,menneskene m.m.

Men så hendte det som ikke bør hende når du leser ei bok som lover bra. Jeg gikk rett og slett lei av skildringene. Når kommer historien ? Jeg har lest 160 sider og nå legger jeg boka fra meg. Kanskje tar jeg den opp igjen senere. Det vil tiden vise, men nå må jeg ha en annen type lesning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Samme skjedde med meg. Aner ikke om jeg kommer til å lese videre igjen, men måtte bare legge den i fra meg. Og det at jeg legger fra meg en bok slik skjer ekstremt sjeldent

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en av mine favoritt bøker, den sugde meg fast fra side en.... Leste den til langt på natt, elsker alt ved den... Det spes er jo at mye av det er jo sant og har skjedd, har sett dokumentaren på cnn og Gregory David, det var fantastisk..

Tviler på filmen Shantaram kan måle seg med boken, men med Jonny Depp så må man jo se den.

Håper du tok den frem igjen og leste hele, elsker den boken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det tok sin tid, men jeg tok boka fram igjen. Jo lenger ut i boka jeg kom, jo mer fascinert ble jeg og endte opp med å gi den terningkast 5. :-)))

Kommer også til å ville se filmen :-))

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har også tatt frem boka igjen og leser den nå.. er på del to bare da.. men føler jeg koser meg med hver side jeg leser.. så gleder meg til å lese hva som skjer med han lin tilslutt.. spennende..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Boka ligger her, men det blir hele tiden til at jeg triver en annen bok når leselysten kommer over meg. Når jeg er ferdig med "Salme ved reisens slutt" skal jeg prøve å gjøre et siste forsøk på å fortsette å lese denne.

Blir jo spennende å se om jeg likevel liker den når jeg kommer i gang igjen. Jeg likte jo begynnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg gav meg etter hundre sider...likte ikkje boka. Så no skal den leverast tilbake til eigaren sin...!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Shantaram som en av mine favorittbøker på grunn av alle de glitrende småhistoriene og de miljøene forfatteren klarer å gjøre levende for meg som leser.

Synes forfatteren i Prabaker har skapt en skikkelse det er lett å bli engasjert i. Boka er for meg full av farge og eventyr. Innemellom tenkte jeg at kanskje er dette en "orientalistisk" framstilling av India, men synes uansett det var gjort på en oppriktig måte og med hjerte.

Jeg liker gansterdelene også, selvom jeg synes de er mindre unike. Hovedpersonen selv har jeg et mer ambivalent forhold til og jeg synes kjærlighetslivet hans fremstår vel skisseaktig og kisjefyllt for at jeg skal tro på det og ta det på alvor.

Men jeg holdt det ut for alt det andre jeg synes Shantaram har! Alt fra bamseklemmer til spedalske....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så enig! Det eneste jeg ikke likte var disse "åpenbaringsøyeblikkene" til hovedpersonen. Det virker ikke realistisk på meg at en person har SÅ mange øyeblikk der hele verden endrer seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er nettopp skildringene som gjorde denne boka så fantastisk syns jeg:) Poetisk og vakkert gjennom hele! Skulle på en måte ønske jeg kunne glemme at jeg hadde lest den slik at jeg kunne oppleve den samme følelsen jeg fikk av boka på nytt! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner jeg er nødt å ta fram denne boken igjen og gi den en ny sjanse. Jeg likte tross alt de første 100 sidene.

Det var bare det at jeg gikk lei skildringene etterhvert (de som jeg i utgangspunktet likte). Og så var det noe med dialogene som jeg ikke helt hadde sansen for.

Blir spennende å se om jeg forandrer mening når jeg har lest et par hundre sider videre. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

That´s the spirit! Du får holde oss oppdatert på hva du syns om den videre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Shantaram er den absolutt beste leseropplevelsen min på flere år. Try again! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, må visst det. Men det må bli etter ferien. :-)

Akkurat nå leser jeg en annen murstein av ei bok, nemlig "Einstein" og den er kjempebra, men heller ikke den rekker jeg å bli ferdig med før vi ferien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg ble helt betatt av denne boken...men det er ikke sikkert den passer for alle. jeg sier som svigermor- alt med sin tid..kanskje du skal lese den en gang senere. jeg hade en annen opplevelse etter jeg lest boken. jeg startet på en ny bok litt for raskt etter shantaram. det er en fantastisk, stillferdig bok - skjulte skrifter av sebastian barry. jeg hade allt for mye bombay blod brusende i årene og måtte virkelig prøve og lese denne rolige men flotte bok uten å bli dradd tilbake til india. burde nok ha tatt et par dagers ekstra pause etter shantaram, ha ha.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner meget vel hva du mener! Jeg har "møtt veggen" på side 113. Skildringene er flotte, men historiens hvem/hva/hvorfor tar ikke form for meg. Dog, jeg forstår på alle svarene du har fått, at her er det bare å være tålmodig. Uten tålomodighet risikerer jeg tydeligvis å gå glipp av nettopp det jeg savner - en god historie til alle skildringene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Synes å merke at der er stemning for at jeg bør ta opp igjen boka og fortsette lesingen.

Jeg prøver meg på den igjen etter ferien. Litt stor, tung bok å dra med seg i ferie-bagasjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

beklager, det gikk litt fort i svingen her. Du har jo forlengst begrunnet hvorfor du la fra deg Shantaram.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det bør du absolutt. Har nå kommet til side 275 og er helt oppslukt. Er enig i at den er stor og tung og vanskelig å drasse på. Passer best hjemme i godstolen.

Lykke til når du tar fatt på den etter ferien. Hører gjerne fra deg da

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er jo på ferie man trenger lange bøker ;) Men har du ikke kommet deg videre, så gled deg til når tiden er riktig. Den lå noen måneder på vent hos meg, leste litt og litt, nå har jeg slukt 500 sider på noen få dager, er helt oppslukt, gråter og ler om hverandre! Fantastiske skildringer !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja Shantaram var fantastik lesning selv om den med fordel kunne vært kuttet ned noe. Spesielt noen partier (s 500-700) som var mer av typen røver/gangsterhistorier og som ikke ga meg like mye som resten. Men alt i alt vil den rangere som en av de bedre bøkene jeg har lest.
God lesning videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk:) Ble ferdig igår, grugledet meg til slutten, følte jeg hadde levd så lenge i Bombay at jeg ikke ville komme ut, men ville jo gjerne lese videre også! Jaja, kan jo glede meg til nye eventyr nå;)

Marit

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har mange felles bøker. Gleder meg til du skal ta fatt på "til musikken og elven" Spent på tilbakemelding da. Fantastiske bøker. Jeg har først i den senere tid oppdaget Kjetil Bjørnstads forfatterskap. Er for øvrig ferdig med Shantaram. En utrolig bok med fantastiske skildringer. Enig med deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

anbefaler deg å plukke den opp igjen, 160 sider av denne boka er ingen ting. Historien kommer og da kommer den til gangs :) mener at du går glipp av en lesefest om du velger å legge den helt bort, men det er er jo viktig at man er klar for for å lese den også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ta den opp igjen. Shantaram er min favoritt bok, ELSKER den. Jeg er fult klar over at den er litt sånn lei i starten, men jeg skal love deg at den blir bedre og etterhvert veldig god. :D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

hei:) Jeg har den boken jeg å.. så leste jeg noen sider men la den fra meg igjen i sommer som var..men ble litt inspirert til å ta den frem igjen nå.. den er ganske tung i begynnelsen ja..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg synes også at den er fantastisk, og slik jeg ser det, er historien til stede hele tiden - hovedpersonens livshistorie, hans søken etter ny mening og identitet, hans interaksjon med ulike kulturers samhandling og uttrykk - stemning, latter og lukt... Men, selvfølgelig, vi leser og opplever forskjellig...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kristin F. JørgensenJohnny OlsenMarit HåverstadEivind  VaksvikJulie StensethLilleviBjørn BakkenKay NilsenHelge-Mikal HartvedtellinoronilleReadninggirl20RandiAHarald KIdaKaramasov11MereteMarte OnarheimHannemoiraCarine OlsrødDagfinn JakobsenLinnAnniken RøilGroiJosefineBertyStig Elvis  FursetvaskeklutBente NogvatuhamreVibekeLene AndresenRisRosOgKlagingAnjaArne DaviknesLabbelineedgeofawordDolly DuckBjørg L.Berit B Lie