Historien om Henrietta Lacks er en historie for alle som jobber innen medisinal industrien eller forsker med bruk av biologiske materialer, men også for andre med interesse for medisinsk forskning. Boka stiller lys på de etiske aspektene ved å bruke humane biologiske materialer, noe vi alle er ute for - når vi tar blodprøver, biopsier eller får fjernet noe fra kroppen vår - og igjen på den andre siden: noe vi alle som forsker er ute for når vi kjøper celle linjer, eller kommersielt DNA, RNA ol.

Boka stiller i tillegg opp hvor vanskelig det kan være å kommunisere vitenskap og forskning til "vanlige" folk - og hvordan dette kan skape frykt og misforståelser. Et veldig interesant tema, også i dag der hovedelen av befolknina er høyt utdannet skal en ta høyde for at mange ikke aner hva "enkle" begrep som "celle" og "DNA" betyr.

Anbefaler boka varmt. Lettlest og underholdende med et budskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill Revheim