Etter å ha lest Potensgiveren ble overgangen til denne boken veldig brå. Den var ikke så lett tilgjengelig, men har et språk og utrykk som bare imponerer. Boken er sett ut fra et barns perspektiv og forfatteren, som nå er død er et nytt bekjentskap for meg. Hun ønsket ikke å utgi boka mens hun levde da hun følte den var for personlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Dette var det første jeg leste av Janet Frame, men definitivt ikke det siste. Boka er vakkert skrevet og har en sår stemning, samtidig som humor bobler opp til overflaten i blant. Elsket tilbakeblikkene til hovedpersonen Graces barndom sett gjennom barnets øyne, og hvordan man som leser nesten kan føle hennes fortvilelse når hun ikke mestrer situasjonen hun befinner seg i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun har jo skrevet sin selvbiografi - husker ikke lenger om det er i romanform (dvs med fiktive navn) eller ikke. Og jeg har glemt hva de heter, men du finner dem nok her inne, den ene heter "Et sendebud fra Speilbyen". Tre bøker jeg altså har lest for lenge siden, men inntrykket av dem lever ennå! Anbefales sterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, legger dem til i huskelista mi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble spilt inn en film som heter:"En engel ved mitt bord" basert på de selvbiografiske bøkene:"Et sendebud fra Speilbyen", "Til Er-landet" og"En engel ved mitt bord". Filmen er rørende. Synes det kan være lurt å lære litt om Janet Frame før en gir seg i kast med bøkene hennes. (Gjelder forresten alle forfattere etter min mening). Er i ferd med å utforske forfatterskapet hennes nå og det er givende. Bøkene tåler godt å leses to ganger da de er relativt kompliserte på et vis, men absolutt å anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste faktisk litt om henne på nettet tidligere i dag, og tenkte jeg skulle se filmen etter å ha lest bøkene. Gleder meg til å lese mer av henne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsa