Austens beste bok etter mitt syn. Persuasion (Overtalelse på norsk) er mer moden og viser mer innsikt enn de foregående bøkene hennes. Jeg gleder meg til å lese den flere ganger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har i det siste hatt stor glede av å lese denne! Jeg har sett filmen Persuasion (1995-utgaven med Amanda Root og Ciàran Hinds, - ingen over, ingen ved siden;)) så mange ganger at jeg nesten kan den utenat, og da jeg nylig var i England og kom over boken, kjøpte jeg den fordi jeg tenkte det kunne være artig å se hvordan filmen forholdt seg til boken. Og det var faktisk en nytelse å lese boken til tross for at jeg kjente både personer og hendelsesforløp. Jeg har lest den på engelsk og det har gått litt sakte, men nettopp det har vært med på å gjøre nytelsen enda større. "Filmen" har spilt seg ut for mitt indre blikk i sakte kino gjennom Austens finurlige språk som skildrer disse personene, deres samhandling og følelser på en så fremragende måte! For en innsikt og for et språk, - hun var virkelig en stor forfatterinne! I tillegg kommer gleden ved å faktisk lese en samtidig skildring av liv og personer for 200 år siden Den gir full støtte til Sigrid Undsets formulering om at menneskehjertene ikke forandrer seg, selv om seder og skikker gjør det, - og det har de heldigvis gjort;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, jeg er helt enig! Dette er en av hennes beste bøker - og det sier ikke så lite... Jeg har lest boken både på engelsk og norsk og sett filem fra 2007 med Sally Hawkins og Rupert Penry-Jones. Denne filmen er også veldig god og tro mot boken, syns jeg, men jeg har jo ikke noe å sammenligne med. Jeg visste ikke at det var en versjon til. Den vil jeg gjerne se. Takk for tipset!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage