Da en kvinne blir funnet hengt på en hytte i fjellet, begynner politiinspektør Erlendur å snuse i historien. Det hele ser ut som et selvmord, men Erlendur holder alle muligheter åpne. Hvorfor ønsket kvinnen å ta sitt eget liv?

Samtidig mens Erlendur jobber med et par andre forsvinningssaker, finner han ut at den avdøde kvinnen – Maria – nettopp hadde mistet sin mor etter langvarig sykdom. Hun var besatt på tanken om å få kontakt med moren fra det hinsidige, og oppsøkte et par medier for å få hjelp til dette. Det ene mediet, en mann, får Erlendur lett tak i. Men hvem er det andre mediet som kaller seg Magdalena?

Og hvor uskyldig er Marias mann, som plutselig blir arvtaker til rundt 300 millioner islandske kroner? Og som at på til hadde masse gjeld etter mislykkede investeringer – for ikke å snakke om en elskerinne som presset på for at han skulle bli fri fra sine forplktelser fra Maria …

Det er ikke alltid at fortidens hemmeligheter kommer for en dag. Erlendur har tidligere lykkes godt med dette likevel, men klarer han det enda en gang i den sjette boka om ham?

Jeg er nok ikke i krim-modus for tiden, for nå kjenner jeg at jeg er lei av denne krimserien. Denne boka var helt grei, men veldig på det jevne. Jeg tror jeg lar det bli med denne boka av Arnaldur Indridason.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Enig! Dette var vår første av Indridason, og gemalen og eg er ikkje imponerte. Det får bli med denne......Den andre vi lånte blir levert tilbake til biblioteket uopna..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg synes at bøkene til Indridason er av svært varierande kvalitet, men ingen av dei har i grunnen vore det heilt store. Eg er enig med deg i at denne boka vart heilt grei, men eg trur eg skal la bøkene hans ligge ei stund.

Dessutan synes eg at Erlendur vert mindre og mindre "menneskeleg". Eg klarer ikkje lengre å sjå kva som driver han, og det verkar tidvis som om han berre er eit verkemiddel forfattaren nyttar for å drive frem historia. Ein livlaus karakter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg er ganske einig med deg. Det verste var den fullstendig usannsynlege historia. Eg høyrde på boka som lydbok i bilen, og det var ein del hakk i platene, så på den måten vart mysteriet litt større enn i papirutgåva ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg burde sikkert ha sagt noe om det jeg også. Jeg trodde ikke på historien, og derfor kunne denne boka bare ikke engasjere meg. Jeg har hatt lydboka liggende lenge før jeg omsider fikk hørt meg gjennom den. Og jeg fullførte mer på trass enn noe annet - fordi jeg nå en gang hadde betalt atskillige hundrelapper for den, syntes jeg at jeg måtte lese den. ;-/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Har denne boka liggende for lesing. Leste en annen av han, som jeg synes var veldig bra; Gravstille. Spent på hva jeg synes om dene da, siden dere ikke liker den noe særlig..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H Helseth