Man oppgir selv om man er et fruentimmer på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/.

Å være et fruentimmer er mer en sinnsstemning enn en aldersgruppe, så grensene er flytende her.

Hvis du selv lurer på om noen er et fruentimmer kan du kikke etter disse vanlige indikatorene:

  • du har en eller flere katter
  • du vet hvor ofte du skal vanne en begonia
  • du bruker briller som ikke er sterke nok
  • du kan lage tilslørte bondepiker hvis noen spør deg
  • du er med i en bokklubb og glemmer alltid å avbestille bøker selv om du hadde tenkt å gjøre det
  • du har flere ganger lurt på hvordan det hadde vært å kysse Vidar Lønn-Arnesen

Svarer du ja på tre eller flere av disse er du sannsynligvis et fruentimmer. :-)

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Viser 36 svar.

hihi.. kjempefine indikatorer. Jeg svarer ja på bare en av disse, nemlig den delen om de tilslørte bondepikene (kan lage de uten å se på oppskriften en gang ;P) men jeg er da Otlending og som følge av dette veldig fascinert av norske desserter, en for øvrig litt nerd-aktig fascinasjon, uten å ha hatt et matlagende norsk "fruentimmer" i familien som rollemodell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg trygt kan svare ja på tre av disse kriteriene, velger jeg å fortsette kalle meg fruentimmer.

*Jeg har flere katter - er til og med katteoppdretter Jeg mener selv at jeg kan vanne hva som helst Jeg kan lage tilslørte bondepiker - og har til og med gått kurs i tradisjonsmat!

Selv synes jeg faktisk at ordet fruentimmer har noe flott over seg - denne damen lar seg i hvert fall ikke pille på nesen ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

4 av 6 står jeg for, jeg har ikke katt, men en hund som lever i villfarelse å mener han er av katteslekt,... og jeg drømmer definitvt ikke om å kysse Vidar Lønn Arnesen...Johnny Depp derimot....(sukk), jeg har oppført meg selv som kvinne, men kunne godt være fruentimmer, jente, kvinnfolk, hespetre, gudinne, heks, hulder, volve og havfrue. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men du er hermed nødt til å gi oss flere valgmuligheter i hva vi kan kalle oss selv i profilene våre, André. De få valgene vi har nå blir altfor snevre, dessverre. Vi er mer mangfoldige enn som så.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad for å kunne avkrefte at jeg er et fruentimmer. Takk Andrè!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er definitivt IKKE et fruentimmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har i grunnen aldri tenkt på fruentimmer i slike former. Kjenner meg litt "såret" over 2 ting. Den første at tilslørte bondepiker nevnes som fruentimmer-kriterium - det er jo en fanatstisk dessert som mange burde servere i solidaritet med våre muslimske medsøstre. Og det andre, kjære André Nesse, er at du har fått meg til å lure på noe som aldri ville falle meg inn om jeg ikke hadde lest kriteriene for fruentimmer -dette med å kysse Vidar Lønn-Arnesen. Nå har jeg faktisk lurt på det - og det er ikke spesielt lystig (ikke noe galt med Vidar Lønn-Arnesen - det er bare at jeg ikke trodde jeg noen gang ville tenke på ham på den måten - og jeg trivdes med å ha det slik) Tanken er tenkt - jeg kan aldri mer vandre gjennom verden i lykkelig uvitenhet om at Vidar Lønn-Arnesen og kyss har noe i samme setning å gjøre. Kan dette tilgis - det lurer jeg på nå...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Bare for å vise at jeg er et ekte fruentimmer [;-D] limer jeg inn følgende fra Norsk ordbok:

fruentimmer -et, - el. -e△ ( spøkef., nedsett.) kvinnemenneske: et biskt fruentimmer Etym.: mnty., eg. 'stue for fruene, kvinnene'

Det er altså noe nedsettende og ikke en kvinnelig "partner" til herre, som jo er noe riktig flott, men dog kanskje litt gammeldags, - "en herre med bart" mmm... ;-)

Men jeg skjønner at det var en parallell til herre du prøvde, men ikke klarte, å finne, - for flotte kvinner (damer?) er jo ikke utdaterte ;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg hører ordet "fruentimmer" forbinder jeg det med Per Aabel. Jeg er ganske sikker på at han bruke ordet i noen av sine deklamasjoner av danske fortellinger.
Jeg ser for meg et fruentimmer som en rakrygget kvinne med et noe hovmodig uttrykk.
Kan ikke si det er meg men hvem vet hva andre synest, he he.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hæ? Jeg kan virkelig ikke vedkjenne meg at jeg liksom skulle være et fruentimmer ... ;-) Tror jeg snart må stikke til optikeren slik at jeg i alle fall kan få radert ut ett av kriteriene ... ;-) Og gode gud! Jeg har virkelig aldri - og da mener jeg ALDRI - lurt på hvordan det hadde vært å kysse Vidar Lønn-Arnesen!!!! ;-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nei, kan du tenke deg!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg oppdaga nettopp at eg kan betegne meg sjølv som eit fruentimmer, med 5 av 6 "treff". Eg velger likevel å ikkje gjere det, fordi eg føler eg ikkje heilt har funne den "riktige" sinnstemninga endå, ja også er det noko feminent over det ordet...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kva bomma du på Olav; det er eg forviten på gitt... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo Hilde, eg må innrømme at sjølv om eg er åpenhjertig og med på det meste av galskap, har eg aldri hatt noko ønske om å kysse Vidar Lønn-Arnesen =) (eg visste forresten ikkje kven han var før eg googla han..)

I tillegg til tilslørte bondepiker, kan eg trylle frem ei pavlova kake, eg kan nesten sjå forskjell på smørblomst og engsoleie, og i min tidlige barndom lærte eg med å brodere med korssting =) - er eg ressursterk eller ikkje ;)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg måtte sjekke alderen din, for jeg trodde "alle" visste hvem Vidar Lønn-Arnesen er! Men det sier kanskje mer om hvor gammel jeg selv er blitt. Det er nå mye mer matnyttig å kunne bake pavlova enn å vite hvem den gamle ti-i-skuddet-generalen er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er to år eldre enn Olav ser jeg, men husker likevel Vidar Lønn-Arnesen godt fra min barndom. Han drev jo med det store puslespillet på Barne-TV!
Jeg ønsket meg også så store puslespill som det han hadde, hehe... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser det er en stund siden dette ble skrevet, men oppdaget ikke før nå at du tror engsoleie og smørblomst er to forskjellige planter, dessuten hvor ofte vanner man egentlig en Begonia? Hvorfor André trekker inn Vidar Lønn Arnesen er meget spesielt;) Det burde kanskje vært en eldre fyr som en gang har vært sexsymbol,( noe aldri VLA har hatt æren av å være) som Sean Connory, eller en annen avdanket James Bond-fyr

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg skreiv ikkje at eg trudde engsoleie og smørblomst er ulike plantar, men at eg nesten har klart å sjå forskjell på dei - alle som er har grønne fingre (og tær) vil ta eit slikt utsagn med ei stor klype salt, sidan dei sjølvsagt er klar over at det er same planten - aha!

Begonia - viss eg hugser riktig skal ein begonia vatnast jemnleg (mamma seier at den alltid skal stå i fuktig jord). Sjølv er eg ikkje så glad i begonia (kjerringplante), eg helde meg til ginseng ficus (små fikentrær) og oransje krysantemum.

Synes du Sean Connory er sexy?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He he, engsoleie og smørblomst...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kjenner du til forskjellen ;) ??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå vart eg beroliga... :-) Og ei stjerna til deg for gode kokkekunnskaper:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg for min del har aldri hørt uttrykket fruentimmer så selvsagt valgte jeg ikke dette alternativet. Må innrømme jeg antok at det var en gift dame fra landet som ville betegne seg som fruentimmer. Så feil kan man altså ta når man bare antar og tror ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hahaha, må visst muligens endre litt i profilen min. Eller forresten, jeg lar det stå. Fester blondekragen, går ut i hagen, steller litt med rosebuskene, nipper litt portvin til p2 til kvelds (istedet for å drikke øl og se vm-finalen) Lenge leve stereotypene :-D

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ekvivalenten til 'herre' er vel egentlig 'dame', og ikke 'fruentimmer' som jo er negativt ladet. Jeg vil ha en 'dame'-kategori!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, da kan til og med jeg puste lettet ut! Jeg er heldigvis ikke noe fruentimmer, heller ikke iflg. din definisjon (jeg kunne heldigvis bare svare JA på det første!). Selv har jeg imidlertid en litt annen oppfatning av fruentimmere: De er gift, og er sure og ofte den som bestemmer hvor skapet skal stå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er jeg glad for å kunne si at jeg ikke er et fruentimmer:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vi lister ikke opp snittalder noe sted, men den gjennomsnittlige alderen på bokelskere som har oppgitt fødselsår (2454 har gjort dette) er 31 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med det samme jeg har deg her: Jeg klarer ikke å overføre bilde, og trives dårlig med sjakkbrikke. Det har gått helt greit på andre fora.

Gi meg fremgangsmåten - laaangsomt og omstendelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, man laster det opp på http://bokelskere.no/bruker/innstillinger/bilde/; får du opp en feilmelding når du prøver?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den vil ikke overføre meg. Jeg ser ikke bort fra at jeg bør prøve igjen. Og igjen. Og igjen. En annen dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg definitivt ikke fruentimmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg fikk ikkje heller lasta opp biletet mitt, men då eg ehadde eit gamalt bilete av ein av dei store frå vårt granneland i øst på harddisken, som var mindre enn 30mg(??) då fikk eg lasta det opp. Helsing slett inga edb-ekspert... Hei foresten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenk, der gikk det!

Hei, ja. Jeg har visst vært borte en stund...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

MarenTonesen81BenedikteEllen E. MartolTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit Tinholt