Ja, det finnes jo uhorvelige mengder kokebøker der ute - noen mer egnet som litteratur enn som bruksbøker. Selv liker jeg begge deler! Den gang jeg var hybelboer uten eget kjøkken, leste jeg kokebøker til trøst...

Et oppslagsverk som jeg har hatt i årevis, og finner uunnværlig når jeg lurer på "hva-søren-ER-egentlig-rouille(f.eks.)", eller "hvordan-LAGER-man-egentlig-lemon curd(f.eks.)", er Larousse Gastronomique. Frykt ikke: jeg snakker om den engelske utgaven. Som ofte - vel, fra tid til annen, da - dukker opp på salg i norske bokhandler. Et matleksikon som også inneholder masse oppskrifter - helt suverent.

Hadde vært morsomt å vite tittelen på den gamle kakekokeboken du refererer til i tråd-starten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Interessant, skal sjekke ut den ;) Boka heter "Kaker som smaker" av Marit Bjerkås, Marianne Ravneberg og Ingeborg Thomassen. Det er av Gyldendal norsk forlag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Kaker som smaker" har jeg visst ikke vært borti. Ennå! Men nå har jeg tittelen i bakhodet til jeg snubler over et eksemplar....

Men jeg kom på et par "norske" kokebøker jeg liker veldig godt:

  1. Bismillah! Mitt marokkanske kjøkkenav Anne-Marthe Barfod og Tone Solberg, utgitt på Cappelen (1997)
  2. Internasjonal kokebokutgitt av Kirkens Nødhjelp, (årstall ikke angitt, men jeg vil tippe jeg kjøpte den på slutten av 1980-tallet. Jepp - finlesing avdekker at den ble utgitt i forbindelse med TV-aksjonen "Hjelp uten grenser" - som wikipedia forteller var i 1986.)
  3. Innvandra matred. Arnhild Skre, Ingrid Espelid Hovig og Rainer Jucker, utgitt på Samlaget (1988). Her er det små portretter av immigrantene som har "levert" oppskriftene i boken - og mye god mat...

Og en "svensk" i samme gate, i norsk oversettelse:

  1. Lekker mat - fra Marokko til Iranav Helen Flink, utgitt på Cappelen (1992).

Det sier vel litt om hva slags mat jeg liker - både mellom to permer og på fatene fremfor meg...

Enda en - i en annen sjanger nå:

  1. Eplebokaav Astrid Grønsnes og Sara Grethe Eitrheim, utgitt på Samlaget (1994). En delikat og lesverdig bok om eplesorter, epledyrking, norsk eplehistorie(!), sagn og myter om og med epler, og med forskjellige epleretter til slutt - de jeg har prøvd, har vært veldig, veldig gode!!!
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTonje-Elisabeth StørkersenTralteEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtINA TORNESKirsten LundsvarteperLilleviHarald KTine SundalPiippokattaHilde Merete GjessingStine SevilhaugLinda NyrudSolveiganniken sandvikAlexandra Maria Gressum-KemppiJarmo LarsennefertitiVibekeMarenHanneGodemineYvonne JohannesenKjerstiAgnesVariosaChristofferJan-Olav SelforsTanteMamieIngvild SHeidiBjørg Marit TinholtStig TBeathe SolbergKarin BergHeidi BBLeseberta_23Linda Rasten