Ja, det finnes jo uhorvelige mengder kokebøker der ute - noen mer egnet som litteratur enn som bruksbøker. Selv liker jeg begge deler! Den gang jeg var hybelboer uten eget kjøkken, leste jeg kokebøker til trøst...
Et oppslagsverk som jeg har hatt i årevis, og finner uunnværlig når jeg lurer på "hva-søren-ER-egentlig-rouille(f.eks.)", eller "hvordan-LAGER-man-egentlig-lemon curd(f.eks.)", er Larousse Gastronomique. Frykt ikke: jeg snakker om den engelske utgaven. Som ofte - vel, fra tid til annen, da - dukker opp på salg i norske bokhandler. Et matleksikon som også inneholder masse oppskrifter - helt suverent.
Hadde vært morsomt å vite tittelen på den gamle kakekokeboken du refererer til i tråd-starten?
Viser 2 svar.
Interessant, skal sjekke ut den ;) Boka heter "Kaker som smaker" av Marit Bjerkås, Marianne Ravneberg og Ingeborg Thomassen. Det er av Gyldendal norsk forlag.
"Kaker som smaker" har jeg visst ikke vært borti. Ennå! Men nå har jeg tittelen i bakhodet til jeg snubler over et eksemplar....
Men jeg kom på et par "norske" kokebøker jeg liker veldig godt:
Og en "svensk" i samme gate, i norsk oversettelse:
Det sier vel litt om hva slags mat jeg liker - både mellom to permer og på fatene fremfor meg...
Enda en - i en annen sjanger nå: