Jeg skal ikke si hva jeg selv mener om boka her og nå, men gjengi hva min tippoldemor, prestefruen, skrev om den i et brev i 1862, syv-åtte år etter at den kom ut:

"Vi begynder at faa en Literatur, dette glæder mig, vel er det ikke meget udmærket, men dog noget. Fru Collet er en aandfuld Forfatterinde vel værd at læse om man endogsaa ikke stemmer overens med hendes Livsanskuelse og kan have meget at dadle paa den."

Se det, - god litteratur var det, - men angrepet på fornuftsekteskapet og hyllesten til kvinners kjærlighet og valgfrihet, den støttet hun tydeligvis ikke. Eller, hvis man skal være litt snillere, så kjente hun seg ikke igjen i fremstillingen ;-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du verden så herlig å ha et slikt brev da. Det er ikke bare vi i dag som skriver og har meninger om bøker, din tippoldemor mente også noe om en bestemt bok. Så hyggelig det var å lese det og flott at du deler det med oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er veldig morsomt! Jeg fikk brevet, ad mange rare omveier, for et par år siden, og ble kjempefascinert! Tenk å bli kjent med sin tippoldemor! :-) Og jeg ble jo nødt til å lese "Amtmannens døtre" om igjen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol