Nydelig bok! Den innledende fortellingen er helt ok, men når fortelleren starter sin egen historie på side 245 tar det virkelig av. Og så er det fasinerende med Kjell Westös "Helsingfors-univers", der personer som har hatt sentrale roller i tidligere bøker, dukker opp som statister i andre... Dette er - sammen med "Der vi engang gikk" - en favorittbok. Det betyr at jeg helt sikkert vil lese den på nytt. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Den innledende fortellingen er jo helt nødvendig for forståelsen av Franks historie - både Ariel, Adriana og Juoni er blant disse rotløse ungdommene som "går alene ut i natten". Innvevd i oppveksthistoriene får vi også et godt innblikk i samfunnsutviklingen i Finland fra slutten av andre verdenskrig og fram til i dag. Storslagen roman som vil sitte i minnet lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Ei mektig og god fortelling. Tette, gode menneske-og miljøskildringer. Ei bok på linje med store gode norske oppvekstromaner som feks "Beatles", "Seierherrene" og Renbergs Yngve-bøker. Dette er fjerde og siste (?) bok i serien som starta med "Drakarna över Helsingfors" (ikke oversatt til norsk), - og som fortsatte med "Faren ved å være Skrake" og "Der vi engang gikk".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolbrekAud Merete RambølStig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana Wesserling