Fort lest og fort gløymt. Det tok liksom ikkje heilt av. Eller det blei for krampaktigt løye. Men at svenskane kunne lagt ein festlig liten film av boka ja, det er eg sikker på

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Etter alle anbefalingene i løpet av det siste året hadde jeg følelsen av at jeg var den eneste i verden som ikke hadde lest denne boka. Dermed ga jeg meg endelig i kast med nostalgien. Det var fort gjort. Etter min mening levde ikke boka opp til alle de begeistrede omtalene jeg har hørt og lest - langt derifra. Ikke synes jeg språket var spesielt godt, og historien var meget tynn. Koselig, javel - men absolutt ingen ting å tygge på. LITT mer enn dette må en kunne forlange av ei god bok!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For å si det rett ut: synes denne (og Rapsgubbene) er dårlig skrevet...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig. Tomt og tamt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, rett og slett kjedelig, leser potensgiverne og jeg sliter veldig, vet ikke om jeg orker å fullføre boka engang....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Artig idé, utover det er vel dette neppe noen nobelvinner. To tilårskomne søstre, jomfruer og gudsord fra landet får etter en lang og omstendelig innledning, en idé om å lage et postordrefirma for potensmiddel. Nå er dette fortsatt et tabu, og det er vel kanskje derfor boka slår an?

Man trenger ikke å forklare hvordan mora har greid å legge opp det ene benet to ganger - det sier vel seg selv?
Det bygges opp til et klimaks som aldri kommer.
Når er det meningen at handlingen skal være? Den store teknilogisk nyvinningen det er diskusjoner om, er vannklosett. Samtidig kjøper de seg kaffetrakter og starter et postordrefirma. Det er noe her som ikke henger på greip.

Ok, den går for å være en lett avveksling innimellom tyngre litteratur, men her er det 0% motstand, irriterende mye skal inn med teskje.

Nå ble jeg kulturkjerring, kjenner jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Jeg synes språket var dårlig, mulig det skyldes oversettelsen, jeg leste den på norsk. Søt ja, men jeg bl eogså litt skuffet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kunne blitt en morsom film...OK lettvekter-bok å lese innimellom annet man har på agendaen. Akkurat ferdig med denne nå. Den tapte seg litt helt på slutten...ellers var den på det jevne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det kan sikkert bli en fornøyelig film. Som bok er den ikke noe jeg vil anbefale. Språket er elendig og jeg lurer på om det er oversetterens feil, eller om forfatteren virkelig skrev så dårlig. Uansett forundret over at den slapp igjennom forlagets nåløye, det må finnes tusen andre bøker som kunne fylt den plassen bedre. Ser at mange synes den var morsom. Det var sikkert intensjonen. Etter min mening falt den hardt der også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, historien var artig! Fin som avveksling etter å ha lest "tyngre" bøker. Er imidlertid enig i at beskrivelsene til tider ble en smule krampeaktig, så det blir ikke top score fra meg her.

Ja, en filmatisering av denne historien hadde sikkert vært morsom :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes boka var herlig sjarmerende. Den er veldig lettlest og gir en herlig følelse av nostalgi samtidig som den er morsom og uhøytidelig. Jeg har anbefalt den til flere som ikke normalt leser bøker, men som gledet seg til neste bok av samme forfatter. Selv synes jeg å lese er bra uansett. Ingenting kan måle seg mot den freden en føler når man leser bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det samme her, Anya. Da jeg satt med den lille boken i hendene visste jeg at det ikke var en litterær høydare, snarere en litt morsom og lett underholdende bok. Jeg humret og lo gjennom hele boken og ventet verken på en "crescendooppbygging" eller en fantastisk slutt. Herlig bok. Kanskje passer den best for den " godt voksne" leseren. Det beste av alt, var at jeg fikk min mor på 82 til å lese den. Hun har ikke lest bøker på mange år. Denne boken fikk henne til å glemme både helseplager og annet de timene boken varte. Hun storkoste seg. Jeg tror faktisk at den type bøker har en viktig rolle. Jeg har ihvertfall bestemt meg for å finne lignende bøker til min mor, bøker som vekker minner og gjenkjennelse. De 2 søstrene tok henne med storm.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ha ha... Min gamle mor på 93 år har nettop lest den og hun kosa seg også med den.
Er ellers enig med deg i dine betraktninger. Jeg hadde ikke lagt opp til noen forventninger annet enn at boka sansynligvis var artig/koselig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest denne boka. Den var lest på rekordtid. Det vr jo ingen "dyp" bok. Jeg synes den var morsom, men jeg tror ikke leser den neste boka. Noen ganger skal man bare more seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig, Marit.Ja, synes det er greit med et slikt lettere avbrudd av og til, og den er "uanstrengt" å gå til også...slipper å konsentrere seg så mye. Absolutt ikke noe litterært storverk...men søt beskrivelse av disse gamle damene og deres forhold til omverdenen.De har da sitt liv og sine besværligheter de også, ikke urealistisk...kanskje grunnen til at jeg synes den er OK, er at jeg hadde to "gammel-tanter" som bodde i et lite hus alene og drev på nesten som de der. (Bortsett fra potensmiddelet da)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

haha - det siste vet du ikke ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, rakk ikke å spørre de...begge døde nå for ikke lenge siden, nærmet seg 100 år, og var ugifte og snodige...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka veldig godt. Syns den var morsom og søt. Gode beskrivelser og lettlest. Deilig med lettlest på sengekanten. Skal begynne på neste bok nå.. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NinaBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaHarald KTanteMamieEllen E. MartolBård StørePiippokattaJulie StensethRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeRufsetufsaCarine OlsrødMarianneN