Trodde SLETT ikke dette var noe for meg, men så feil kan en ta...

Les mer her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Nydelig bok! Jeg synes Skjelbred framstiller dette så poetisk, så "rolig" og med en unik personskildring på høyde med de beste forfattere som finnes. Skjelbred har et så godt grep på språkformidling, men dette er ingen bok du skumleser, nei her må du lese ord for ord, dvele ved setningene og lage deg bilder. For meg som liker å lese dikt så blir dette en langt dikt så og si. Med det mener jeg at man her må lese i bilder samtidig som man leser ordene på en helt annen måte enn man f eks gjør med "lettere" bøker (krim o l). Fordi at det ligger så mange tanker og følelser i hver eneste setning.

En skal jo ikke røpe handlingen i slike kommentarer som her, men historien om Leas tvillingsøster synes jeg er nydelig. Setter meg tilbake til mine lange sykehusopphold og litt vanskelige perioder som barn og husker hvor godt jeg syntes det var å ha en slik søster som en kunne dele gode og vonde tanker med.

Og Skjelbred sin måte å omtale Andrea D på minner meg om hennes beskrivelse av sin mor i boka "Mors bok", med kjærlighet og respekt selv om det kommer fram mange vonde ting.

Jeg tror jeg må legge Skjelbred i lista over mine kvinnelige yndlingsforfattere!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I likhet med "Gulldronning, Perledronning", er dette en av de sterkeste og beste historier jeg har lest. Men jeg liker billedbruken, gjentakelsene, eventyrene og magien hun skaper med ord. Hun er uten tvil en av min yndlingsforfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg likte den ikkje. Egentleg ei ganske dramatisk historie, men dvelande og tåkete framstilt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rart det hvor forskjellig en opplever en bok. Jeg begynte på den for noen år siden, men fikk aldri grep på den. Jeg kjedet meg fordi jeg aldri kom inn i tankegangen hos forfatteren, og etter 50-60 sider datt den ut av hånden min. Men det var et eller annet med den, så jeg satte den tilbake i hyllen for uleste bøker. Når jeg så tog den frem på nytt var det noe helt annet, en fryd å lese.
Så dere, vær så snill å gi bøker en sjanse til. Det lønner seg ofte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Henger meg på den! Kan hende det føltes sånn iom at jeg hadde så store forventninger etter "Gulldronning, perledronning", som jeg likte veldig godt. Synd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, trodde jeg kom til å like den, høres interessant ut, men kjedet meg mens jeg leste....tåkete fremstilling , som jeg skulle sagt det selv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sidan denne historia er skriven på tre plan, kan ho kanskje av og til synast litt uklar. Men eg er imponert over denne romanen. Korleis forfattaren lar lesaren følgje den jødiske jenta Andrea D verda rundt, før ho endar opp i Norge. For meg er historia truverdig. Trist, men vakker. - Og med eit veldig godt språk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kom over denne som lydbok på biblioteket og har lest andre av henne som jeg har syntes var helt enorme og tankevekkende. Jeg gledet meg til å starte. Jeg vet ikke her - men jeg fikk ikke dette til. Har hørt (lidd litt og kjedet meg mest) gjennom historien. Vet ikke om det har noe med henne som leser å gjøre, men tror egentlig ikke det. Dette med å avdekke lag på lag .... jeg syns i beste fall at historien er svært ujevn. Og at det er så altfor mange gjentagelser. Hvis noen nå sier "Andrea D" og "kua mi" og "Alfa og Omega" + + + en rekke andre gjentagelser, til meg i nærmeste framtid er jeg redd jeg kan bli litt aggressiv. Jeg tror historien kunne vært tjent med en oppstramming.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med Irakk... "Gulldronning, perledronning" var nydelig, og jeg ga bort fem eksemplarer i julegaver! Denne var bare - kjedelig. Ikke særlig gripende. Nei, denne ble jeg skuffet over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et helt annet inntrykk av disse gjentagelsene enn du. Er vi ikke slik da, mange av oss? At vi bruker de samme ordene i ulike sammenhenger? At dette bare gjør historien mer virkelig og troverdig? At dette er et uttrykk for kjærlighet og gir Lea gode følelser? Jeg husker jeg hadde noen slik "omtaler" av guttene mine da de var små. Som de fremdeles husker og som faktisk ble behørig nevnt i en sang jeg laget til dem en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble heller ikke så grepet av denne som av "Gulldronning Perledronning". der gjentas i "minnelige og uminnelige tider" stadig vekk, og jeg syns det var like vakkert hver gang. Lest av Janne Kokkin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Andrea D" var mitt første møte med Margaret Skjelbred, og jeg syntes den var kjempegod! Har nettopp bestilt "Du skal elske lyset" - gleder meg....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg! "Du skal elske lyset" er en av de beste bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone Sundland