Jeg har fått kjøpe meg fem bøker på mammut salget, har du tenkt å kjøpe eller har du kjøpt noen bøker? Jeg fortsetter med leselisten unntaket Christian Jungersen som jeg har fått anbefalt av noen for en stund siden, så spent på hvordan den er videre.

Hva leser du denne helgen?
Ønsker alle en god helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg leser En vampyrs bekjennelser av Anne Rice. Jeg leser den sammen med instagram-bokklubben @draculbookclub, og leser den på engelsk. Jeg er glad i fantasy og så frem til den, men 1/3 inn (ca 100 sider), så føler jeg at jeg leser mest fordi jeg skal lese den og ikke fordi jeg ikke klarer å legge den fra meg. Vet ikke hvorfor, for den er i grunn godt skrevet. Har sett filmatiseringen med Tom Cruise og Brad Pitt, men husker ikke såå mye at det skulle ha noe å si. Syns jeg har kommet enda mer inn i historien nå, så da får vi se hva jeg ender med å synes om den til slutt.

Jeg har handla 3 bøker på mammut og bestilt en som var utsolgt. I tillegg er det i alle fall en til jeg muligens kommer til å kjøpe. Så jeg ender nok på 5 bøker, om ikke fler..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En vampyrs bekjennelser prøvde jeg meg på mange år siden, men kom aldri over 100 sider ga opp, det må si at jeg var på ungdomsskolen og jeg hadde en veldig lav terskel for å avbryte bøker som ikke kom i gang. Men kjekt at du leser boken, filmen har jeg heller ikke sett. Ser at det har kommet ny serie på vampyrs bekjennelser. Mammutsalg er gøy, håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan godt skjønne at du ga opp! Det løsner nå, så jeg leser den nok ut. Så spørs det om jeg blir enig med andre i at denne er en klassiker innenfor sin sjanger… Ha en fin søndag du og!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste "Småting som dette" etter å ha lest om den her på bokelskere. Så starter jeg på "Men livet lever", den siste i August-trilogien. På lydbok med Arne Thomas Olsen. Nye 20 timer ++.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med triologi og lydbok, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kjøpt én bok så langt…Kokkelære av Tom Victor Gausdal, en fantastisk kokebok for alle som synes mat er gøy.
I går kveld avsluttet jeg 2. bok i det som skal bli en trilogi av fransk/marokkanske Leila Slimani. Hun følger sin egen families historie i Marokko fra sine besteforeldres blandede ekteskap, de giftet seg i -47, frem til vår tid.
Begynner i dag på «Detaljene» av svenske Ia Genberg. Hurtiglån dette, men bare 140 sider så det skal gå bra, kanskje jeg kan sitte ute i sola med den? Er jo nydelig vær i dag!
God hælj!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal ikke kjøpe noen ting! Jeg har kjøpestopp i 2023 :D Til gjengjeld har jeg et helt bibliotek her i huset som vil ta meg ca 15 år å få pløyet gjennom hvis jeg fortsetter i dette tempoet. Hittil i år har jeg lest og hørt 15 bøker.

I går kveld fullførte jeg De kaller med ulven av Zeshan Shakar. Skrev nettopp en omtale om den. Jeg ble dessverre litt skuffet over den.
På øret har jeg Den norske pasienten av Lars Lenth. En røverhistorie med godt driv :D
Til morgenkaffen nå har jeg planer om å starte på Fortestillingen om et ukomplisert liv med en mann av Helle Helle.

God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har forsynt meg med 6 bøker allerede. Hadde ikke tenkt å kjøpe flere, men da dukket Forklaringen av Gaute Heivoll + De tause av Yrsa Sigurðardóttir opp.
I går var jeg innom en lokal bokforretning for å kjøpe bøkene der, men de var var med i fri bokhandel og var derfor ikke inkludert blant de som kunne selge Mammutbøker.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Seks bøker er ikke så verst det, greit å ha noe og se frem til. Fint med lokal bokhandel, finnes dessverre få av disse, håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter igjen med hvorfor bare bokkjeder kan selge Mammutbøker. Alle bokhandlere selger jo bøker fra norske bokleverandører / forlag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja stemmer, merkelig ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde ikke noe problem med å kjøpe bøker fra Mammutsalget hos den uavhengige Bislett Bok i Oslo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg har funnet noe om bokkjeder vs fri bokhandel

"Viktige datoer for bokhandelen
1. november: Endelig mammutliste for 2023 er klar.
20. november: Påmeldingsfrist bokhandlere
3. januar 2023: Fri Bokhandel og kjedefrie fysiske bokhandler kan bestille mammutbøker.
6. januar 2023. Alle påmeldte bokhandler kan bestille mammutbøker hos sentralene.
6. februar 2023: Offentliggjøring av årets mammuttitler og start forhåndsbestillinger.
20. februar: Mammutsalget starter (uke 8 og 9)"

Min lokale bokhandel ønsket ikke ha noe med Mammututsalget å gjøre.

PS! De er en veldig liten butikk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jau, viljestyrken blir svak når det gjeld Mammut- så det vart nok eit par bøker på meg og. Gemalen kom også heim med ei. Bøkene som vart innkjøpte er: «304 dager» av Simon Stranger, og «Kveldens ubehag» av Rijneveld. Ein forfattar som er heilt framand for meg, men eg las eit par positive omtalar, så då….

No les eg: «Arsenikktårnet» av Anne B Ragde….ei bok eg har lese for mange år sidan, men skal diskuterast mellom nokre damer neste veke.
God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Koselig å få kjøpt noe på mammut salg. Kjekt med lesesirkel bok også, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble ingen mammutbøker på meg i år.

I helgen regner jeg med å lese ut Mer av den prisvinnende tyrkiske forfatteren Hakan Günday. Syntes denne rå og brutale romanen om unggutten og menneskesmugleren Gazâ var vanskelig å komme inn i, men det tok ikke lang tid før jeg ikke klarte å legge den fra meg :-)

Neste papirbok ut, blir en liten roman på 89 sider av Georges Perec, med den fantastiske tittelen Hvilken knallert med forkrommet styre innerst i gården.

Skal begynne på en ny italiensk bok også, nemlig Il giardino dei Finzi-Contini
/ Den förlorade trädgården av Giorgio Bassani.

På øret har jeg The Girl with the Louding Voice (norsk tittel Jenta som fikk en stemme) av den nigerianske forfatteren Abi Daré, bosatt i England.

Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med en bok som både var utforderende, men nå lønte seg å lese. Liten søt roman på 89 sider, hørtes ikke feil ut. Italiaensk og lydbok, ikke verst. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine Aske