Jeg har akkurat begynt på denne boken og ble veldig lei meg da jeg på radioen idag hørte at José Saramao var død. Jeg har lest flere av bøkene hans og liker hans skrivestil veldig godt. Fred være med hans minne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Som vanlig koste jeg meg med Saramagos skrivestil: Slentrende, muntlig og med tallrike digresjoner og egne betraktninger undervegs. Fortellergrepet er utpreget "Saramago-sk" - og historien ses med nåtidens øyne. Først og fremst er det en fornøyelig beretning om hva man gjør for å tekkes makthavere som er litt høyere på strå enn en sjøl. Bare selve ideen om å gi bort en elefant, med alle de viderverdigheter det innebar i de tider, er jo absurd. Dette er kanskje ikke det aller beste jeg har lest av denne mesteren, men boka føyer seg likevel pent inn i rekka av gode historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg startet denne boken med et optimistisk sinn, men her ble det vel mye tøv for min smak! Dessverre, en stor skuffelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kor mange sider las du før du kasta inn handkleet ? Mi røynle (og vel også di?) med Saramago er at ein må gje han eit visst antal sider for å koma inn i soga / stilen. Hugsar at eg måtte lesa 80-100 sider av Ricardo Reiss, før det losna, - men då var det stor litteratur !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste vel de 100 sidene jeg pleier å gi en bok! Jeg var veldig skuffet fordi jeg forventet meg så mye, ettersom de bøkene jeg har lest av ham har fått meg til å smusle og le i skjegget (som jeg ikke har)!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en roman jeg virkelig ser fram til å lese. Saramago med sitt vakre språk, velformulert og klok. Boka blir med til Azorene som ferielektyre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får håpe du klarer å knekke koden i denne boka! Jeg får se om jeg prøver den igjen en annen gang. Lykke til med lesingen og turen til Azorene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølThomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. Hope