Det er interessant, og til dels rystende, å lese vitne fortellinger fra en relativt nær fortid i vårt land. Igjen er det tiden etter 2.verdenskrig som er tema. Mye gikk galt i de årene. Det er historie etterfølgende generasjoner bør kjenne til som korreksjon/tillegg til de vedtatte, offisielle heltehistoriene.
I denne boken er det historien om hvordan krigsseilerne ble utmanøvrert av sitt eget fagforbund som blir fortalt, andre forteller om tyskerjentenes skjebne, krigsoppgjøret osv.
Vi får innsyn i hvordan LO/Arbeiderpartiet brukte sin den gang uinnskrenka makt til å trumfe eget syn gjennom, den rå maktbruk som ble brukt mot opponenter, hets og personforfølgelse som (også i Norge) ble et lovlig politisk parti, representert på Stortinget, til del.

I dag har vi heldigvis en noe mer politisk uavhengig presse og TV kanaler, selv om de også nå er temmelig politisk korrekte.
Heldigvis tar noen jobben med å skrive bøker, de slipper bedre gjennom politisk korrekt "sensuren" og setter kritisk lys på både retts sikkerhet og andre samfunnsspørsmål. Jeg undres om de som er unge nå, som vel neppe leser aviser eller bøker, og TV titting dreier seg om reality serier o.l. får med seg slike historier. De er viktige å ha med seg, deen kan gi oss muligheten til å korrigere oss før samme feil begås igjen.
Historier som Vetlesen her forteller er fra vårt eget land. Et land der politikere og andre autoriteter er snare til å kritisere andre land for måten de driver sine land på, med et "gjør som oss" budskap. Ja visst er det meste bra her, men likevel - hvor kjepphøye skal vi være? Det er nok av flaue historier å ta av i vår egen nære fortid - ikke minst hos LO og Arbeiderpartiet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ